HMC'17 wint eerste wedstrijd na winterstop ruim

Algemeen

HARREVELD - HMC'17 heeft de eerste wedstrijd na de winterstop met 4-0 van Basteom gewonnen en de punten in Harreveld weten te houden.

De fusievereniging Basteom uit Baak en Steenderen was de bezoekende partij en voor de thuisploeg een onbekende tegenstander. Aan de Harrevelds/Mariënveldse zijde was de ziekenboeg weer volledig leeggelopen in de winterstop, waardoor HMC'17 1 weer op volle oorlogssterkte kon aantreden. De stand op de ranglijst in acht genomen, was het een wedstrijd om drie punten te pakken voor HMC. Na het startsignaal kwam de thuisploeg gelijk goed door, maar uitverdedigen zorgde ervoor dat Basteom de bal naar voren kon peren waar de spits direct een-op-een kwam te staan. Zijn inzet werd echter gepareerd en weggewerkt, waarna HMC'17 1 het voetbal weer op kon pakken. Het kreeg ook de betere kansen in het eerste kwartier. Met ruim vijftien minuten op het scorebord viel de 1-0. Aan de linkerkant werd Davey Wopereis weggestuurd door Luuk Rietberg. Davey passeerde zijn directe tegenstander en gaf een voorzet richting de vijf meter, waar Niek ten Have sterk voor zijn tegenstander opdook. Met binnenkant voet werkte hij het leer handig tegen de touwen. HMC kreeg de betere kansen en meende op slag van rust de 2-0 te kunnen tellen. Na een aanval via de rechterkant speelde Jeroen Kampshof de inlopende Pascal Klein Holkenborg in, Pascal werkte met buitenkant voet de bal tegen het net. De grensrechter meende hier echter buitenspel in te zien, de scheids ging hierin mee, waardoor het feest niet door ging.
Na rust ging de thuisploeg door met waarmee het begonnen was. Na een prima aanval kwam via Jeroen Kampshof en Niek ten Have, de bal bij Davey Wopereis. Laatstgenoemde kon vanaf elf meter binnen prikken, waarmee de comfortabele 2-0 voorsprong op het bord gezet werd. Waar in de eerste helft Basteom nog een aantal maal gevaarlijk was via de snelle spits, kwamen de gasten er in het tweede bedrijf aanvallend niet meer aan te pas. HMC had het slechts aan zichzelf te danken dat de vele mogelijkheden niet verder werden benut. De 3-0 kwam vervolgens nog door een corner van Jeroen Kampshof die bij de tweede paal indraaide. Luuk Rietberg was er als de kippen bij om de bal in te knikken. Even later volgde het slotakkoord. Een vlijmscherpe steekbal door het centrum van Jordy Berentsen kwam bij Davey Wopereis terecht, die de keeper kon omspelen en de eindstand op het bord kon zetten.
en matige eerste helft en een prima tweede helft dus.
Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Keijenburgse Boys 1. Wederom een belangrijke pot om goede zaken te doen voor de tweede periode.