Verrassende overwinning RKZVC op titelkandidaat

Algemeen

Juliana ´31 1 - RKZVC 1: 1 – 3 (0 – 2)

MALDEN/ZIEUWENT - RKZVC speelde vorige week (Unitas) en afgelopen weekend tegen twee titelkandidaten, maar er was een wereld van verschil in beleving. Vorige week leek het allemaal nogal apathisch, dit keer werd er geknokt. Gezegd moet worden dat er ook een groot verschil was bij de tegenstanders. In de opbouw was Unitas vorige week erg secuur en kreeg RKZVC nauwelijks kansen om de opbouw te onderbreken en te counteren, nu kon enkele keren de opbouw van Juliana '31 worden onderschept en maakte RKZVC ook de daaruit komende kansen af. Tenslotte had RKZVC ook het geluk dat Juliana de kansen niet benutte, mede door de goed keepende Tim Penterman.

Alles bij elkaar was het een spectaculaire wedstrijd. RKZVC zocht de eerste twee minuten direct de aanval, maar in de volgende twee minuten kreeg Juliana drie goede kansen, alle drie goed gered door Tim Penterman. In de 7de minuut onderschepte Jouke Knippenborg de Maldense opbouw en stuurde direct Sjors Storkhorst in de diepte weg, die vervolgens beheerst met een lage schuiver de 0-1 aantekende. Na een knappe vrije trap van Mart Schutten (ternauwernood gered tot corner) kreeg Juliana twee goede kansen: de eerste door Tim geblokt met de benen, de tweede net naast. Na een vrije trap in de 25ste minuut buiten het zestienmetergebied van RKZVC volgde een razendsnelle counter. Joey Belterman stuurde Sjors weg vanaf eigen helft waarna hij - na de sprint tot in de zestienmeter - wederom beheerst met een schuiver de 0-2 op het bord zette. Juliana zette RKZVC daarna onder druk en werd dreigend. Een corner zeilde net voorlangs en Tim verwerkte een kans tot corner zodat de voorsprong tot de rust werd behouden.
Binnen twee minuten na rust had Jens Schutten tot tweemaal toe de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Het eerste schot was te gemakkelijk, het tweede ging een halve meter naast. Vervolgens ging Juliana verder waar het voor rust gebleven was, alleen stond het verdedigend bij RKZVC wel wat beter. Alhoewel het soms wel wat hectisch leek voor de Zieuwentse goal, gaven middenveld en verdediging minder echt goede kansen weg. In de 53ste minuut kwam Juliana toch dichterbij door een gemakkelijk gegeven penalty en was Tim Penterman kansloos op de goed genomen strafschop door Jeroen Meijers: 1-2. In de 63ste minuut viel de definitieve beslissing. Jouke Knippenborg onderschepte de opbouw, speelde door naar Joey Belterman die Sjors Storkhorst de diepte in stuurde. Met een beheerste schuiver voltooide Sjors zijn hattrick voor 1-3.
De wedstrijd was niet alleen spectaculair door het spel maar ook door de arbiter, zeker in het laatste kwartier. Buiten de nodige gele kaarten moesten bij Juliana twee spelers met rood van het veld en bij RKZVC kreeg Mart Schutten tweemaal geel (dus ook rood) zodat de wedstrijd eindigde met negen tegen tien. Er werd wel fel geknokt en volgens de arbiter zal iedere gele kaart mogelijk terecht zijn volgens de spelregels, maar het aantal kaarten paste totaal niet bij het beeld van de wedstrijd. Daardoor was het laatste kwartier rommelig en ging het als de spreekwoordelijke kaars uit.
Een prima wedstrijd van Zieuwentse kant. Bij verlies had RKZVC maar drie punten boven de nacompetitiestreep gestaan, nu is het verschil zes punten en draait RKZVC bovenin de middenmoot mee. Juliana bezet na afgelopen weekend de derde plek op de ranglijst.