Handbalsters Pacelli verliezen in Den Helder

D.S.O. DS1 - HV Pacelli DS1 (13-13) 30-25

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag was het tijd voor de verste wedstrijd van Pacelli. De dames vertrokken gezamenlijk met een busje vanuit Zieuwent naar het uiterste hoekje van Nederland: Den Helder. Hier werd de wedstrijd D.S.O. DS1 – Pacelli DS1 gespeeld. Deze wedstrijd tegen DSO werd thuis in de eerste seizoenshelft gewonnen met 31-29, dat tevens de eerste punten in de tweede divisie voor Pacelli waren. De uitwedstrijd verliep minder succesvol: met 30-25 bleven de punten in de punt van Noord-Holland.

De Zieuwentse dames begonnen de wedstrijd met een kleine voorsprong, maar het lukte niet om deze voorsprong vast te houden. D.S.O. was goed op schot en kon de gasten daarmee goed bijhouden, en zelfs soms inhalen. Pacelli en D.S.O. wisten in de eerste helft beiden (maar) dertien keer te scoren, met als resultaat een ruststand van 13-13.
D.S.O. opende de score in de tweede helft. Pacelli begon na de rust even wat stroef maar naar een aantal minuten kwam het toch weer gelijk te staan. Er waren mooie acties te zien, al had Pacelli soms nog wel moeite om de bal onder controle te houden. Ook kreeg het nog te veel tegendoelpunten. Uiteindelijk kon het de gelijke stand niet meer vast houden, D.S.O. kon verder uitlopen naar 27-22 door een paar snelle aanvallen achter elkaar uit te spelen. Hierna scoorden beide ploegen nog 3 keer, en hiermee was de wedstrijd bepaald. Eindstand: 30-25.

De wedstrijd van zaterdag 1 februari tegen JuRo Unirek/VZV DS2 is verplaatst naar dinsdag 4 februari. In de uitwedstrijd werd er van JuRo Unirek/VZV DS2 verloren met een groot verschil. De thuiswedstrijd begint om 19.30 in het Sourcy Center te Zieuwent.

Meer berichten