KSV wint met 1-2 in Etten

Algemeen

VRAGENDER - KSV 1 won afgelopen zondag met 1-2 in Etten door doelpunten van Erwin van de Wolfshaar en Tim Lageschaar. KSV verstevigde dankzij deze overwinning haar positie in de middenmoot en staat met 21 punten op een keurige zevende plek.

Het was de tweede wedstrijd na de winterstop. Na de remise vorige week bij MEC waren drie punten in de uitwedstrijd tegen Etten zeer welkom. KSV begon goed aan de wedstrijd. Dat resulteerde al na twee minuten in een 0-1 voorsprong. Erwin van de Wolfshaar scoorde na een mooie voorzet van Walter Overkamp. Tien minuten later was het weer KSV dat gevaarlijk was, de inzet van Stefan Tanck werd echter gekeerd door de keeper. Het eerste gevaar van het thuisteam kwam pas na een minuut of twintig: een hard schot werd naast de goal van KSV geschoten. Al na 25 minuten moest trainer Marco Engelberts zijn eerste wissel toepassen: Erwin van de Wolfshaar moest het veld verlaten met hamstringklachten. Stan Gunnewick was zijn vervanger. Na een half uur spelen, stond het plots 1-1. Een schot op goal namens Etten werd nog aangetikt door een speler die in buitenspelpositie net voor de lijn achter keeper Wesley Keegstra stond. Maar desondanks werd de goal goedgekeurd: 1-1. In deze fase van de wedstrijd zat Etten beter in de wedstrijd. Aan KSV-zijde werd het wat rommelig. Na de 1-1 wisten beide teams het net niet meer te vinden.
Na rust was het wederom KSV met het eerste gevaar. Dat resulteerde gelijk weer in een voorsprong. Tim Lageschaar was de doelpuntmaker. Hij bleef na een mooie bal over de verdediging koel en wist het net te vinden. Na een uur spelen moest KSV wederom gedwongen wisselen. Ditmaal was het Teun Lageschaar die met wat klachten het veld verliet, Tom Ribbers verving hem. In de 69ste minuut kon KSV een hele grote stap richting een overwinning zetten, maar de kans op de 1-3 werd over de goal van Etten geschoten. De laatste vijf minuten van de wedstrijd waren vijf minuten met een aantal grote kansen. Eerst was het Etten dat met een gevaarlijke corner de 2-2 kon maken, maar de bal viel niet in de goal. Daarna was het aan KSV dat tot tweemaal toe de wedstrijd in het slot kon gooien, maar twee keer over was het de keeper van Etten die het tot de laatste seconde van de wedstrijd spannend hield.

Aanstaande zondag 2 februari speelt KSV 1 om 14.00 uur uit in Terborg.