Erix niet goed uit winterstop met nederlaag tegen Wolfersveen

Algemeen

Wolfersveen 1 – Erix 1: 1-0 (1-0)

LIEVELDE - Erix heeft zich vanmiddag een slechte dienst bewezen door te verliezen van Wolfersveen in Zelhem: 1-0. Op een hobbelig veld wist Erix weinig te creëren.

Erix begon matig aan de wedstrijd. Wolfersveen was wat feller in de duels was en verscheen wat vaker voor het Erix-doel. In de 21ste minuut werd de bal door de rechtsbuiten van Wolfersveen hard en laag voorgezet maar de spits van de gastheren miste de bal voor het Erix-doel waardoor het 0-0 bleef. In de 24ste minuut deed Erix eindelijk wat terug. Rowan Weenink werd aan de rechterkant door Rob van Ittersum de diepte ingestuurd en Rowan haalde uit met een diagonaal schot waarbij de Wolfserveen-doelman met zijn benen redding bracht. Het was toch Wolfserveen dat de betere mogelijkheden kreeg. In de 37ste minuut werd de bal rakelings langs het Erix-doel gekopt na een voorzet vanaf de linkerkant. Erix wist hier weinig tegenover te zetten. Het spel was slordig, ook door het hobbelige veld, en er was regelmatig irritatie onderling en ook richting de scheidsrechter. Deze zaken kwamen het spel niet ten goede. Op slag van rust kreeg Wolfersveen een vrije trap rond de middenlijn. Deze werd ingebracht in het zestienmetergebied van Erix. De bal bleef wat hangen en hierop werd niet adequaat gereageerd door de Erix-defensie. De bal werd van dichtbij binnengeschoten: 1-0. Direct hierna floot de scheidsrechter voor rust, een vervelend moment voor de Lieveldse gasten.
Na rust was de eerst de beste mogelijkheid voor Wolfersveen. In de 50ste minuut werd een vrije trap vanaf de rechterkant in vrije positie naast gekopt. In de 58ste minuut leek Wolfersveen op 2-0 te komen, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens hands. In de 61ste minuut reclameerde Wolfersveen tevergeefs voor een penalty nadat Erix-doelman Tim Klein Tank een overtreding zou hebben begaan op de spits van Wolfersveen. De scheidsrechter wuifde dit moment weg en Erix ontsnapte aan een grotere achterstand. Het spelbeeld van Erix was tot op dat moment nagenoeg hetzelfde als in de eerste helft. Veel foutieve passes en irritaties richting de arbitrage. Vanaf halverwege de tweede helft beperkte Wolfersveen zich steeds meer tot verdedigen en was het Erix dat het meeste balbezit had. Vanaf dat moment werd het ook gevaarlijker. In de 67ste minuut bracht de Wolfersveen-doelman knap redding op een afstandsschot van Rick ten Have net buiten de zestien meter. De bal werd net onder de lat overggetikt. En in de 74ste minuut leek een cornerbal van diezelfde Ten Have achter de doellijn te worden weggewerkt. De scheidsrechter gaf echter geen doelpunt voor Erix. In de 75ste minuut bracht Rick de bal vanaf de linkerkant goed voor het Wolfersveen-doel. De instormende Twan Spekschoor schoot de bal van dichtbij over. Doordat Erix meer druk naar voren ging zetten diende men alert te zijn bij omschakelmomenten van Wolfersveen. In de 83ste minuut was er zo'n moment. De spits van Wolfersveen ging alleen op Erix-doelman Tim Klein af maar deze bracht redding in de situatie. Erix ging steeds meer de bal hoog in de pot gooien, maar zonder resultaat. Eindstand 1-0.

Gezien de stand op de ranglijst en het vertoonde spel tot dusver lijkt Erix een bescheiden rol te gaan spelen dit seizoen in de vijfde klasse B. Aanstaande zondag 2 februari zijn de mannen van trainer Mick Hermsen vrij.