Arnold krijgt de onderscheiding opgespeld door zus Brigitte, ook collega-muzikant. Foto: PR
Arnold krijgt de onderscheiding opgespeld door zus Brigitte, ook collega-muzikant. Foto: PR

Arnold Tankink 50 jaar lid bij St. Agatha

HARREVELD - Op de jaarvergadering van muziekvereniging St. Agatha uit Harreveld werd stilgestaan bij een heugelijk feit: Arnold Tankink vierde zijn jubileum en is 50 jaar lid van de muziekvereniging. Arnold is als lid dus bijna even oud als de vereniging (opgericht in 1966).

Niet alleen is Arnold al 50 jaar actief als muzikant, ook heeft hij talrijke nevenfuncties vervuld en is hij mede-grondlegger van de hedendaagse vereniging. Hij heeft meerdere bestuursfuncties vervuld, waaronder meer dan 25 jaar als voorzitter. Tegenwoordig is hij actief in enkele commissies en probeert hij vernieuwend te blijven nadenken over het reilen en zeilen van de club.
Ook thuis heeft het muziekvirus z'n uitwerking gehad. Zo zijn alle kinderen muzikaal actief (geweest) en was er jarenlang een ruimte bij de boerderij waar de gemeenschap oud papier en oud ijzer kon brengen. Vroeger werden ook de feestavonden er gevierd. Ook heeft Arnold mede gezorgd voor een scala aan grootste muzikale evenementen in de regio waar de muziekvereniging deel van uitmaakte. Dit begon in de jaren zeventig met jaarlijkse optochten ten behoeve van carnaval en bloemencorso. Eind jaren tachtig was de eerste editie van Harreveld on Wheels, waar hij (en de gehele muziekvereniging) zich meer dan zeventien jaar voor ingezet heeft.
In de jaren negentig volgden succesvolle optredens op het Hengstenbal bij de Radstake en daarna de ondersteuning van het KGB-Nieuwjaarsgala. Dat laatste is een inspiratie geweest voor de Ssst... Agatha on Air-concerten, producties die je niet direct verwacht van een amateurorkest.
De muziekvereniging is hem erg dankbaar en hoopt nog lang van Arnolds (muzikale) diensten gebruik te mogen maken.

Meer berichten