Anton Steijn (links) en Bart van den Heuvel van Team Leefgierig houden trots hun prijs omhoog.
Anton Steijn (links) en Bart van den Heuvel van Team Leefgierig houden trots hun prijs omhoog. Foto: PR Expeditie Noordkaap

Team Leefgierig winnaar lustrum-editie Expeditie Noordkaap

Algemeen

LICHTENVOORDE - Team 2020 Leefgierig is met 3916 punten de winnaar geworden van Expeditie Noordkaap 2020. De achtdaagse toertocht met als doel het noordelijkste puntje van het Europese continent te bereiken, brengt de deelnemers naar de mooiste plekken in Scandinavië. Dit jaar zijn er op zondag 26 januari 2020 zestien teams gestart vanuit een drukbezocht startevenement in Lichtenvoorde. Leefgierig met in de cabine Anton Steijn en Bart van den Heuvel, geen onbekenden van het jubilerende evenement, kwamen als winnaar uit de bus. Anton Steijn heeft dit evenement in 2017 ook al op zijn naam gezet. Toen fungeerde zijn vader Pieter Steijn als bijrijder.

De teams finishten afgelopen zondag rond 17.00 uur bij 't Zwaantje in Lichtenvoorde. De editie 2020 gaat de boeken in als de meest zware editie ooit. Door de harde stormwind en zware sneeuwval waren vele wegen afgesloten en kon zelfs de Noordkaap niet bereikt worden. Zowaar de door de organisatie lokaal ingehuurde konvooibegeleiding kreeg geen toestemming van de autoriteiten in Noorwegen om de deelnemers de laatste kilometers te begeleiden. Het zou te onveilig en onverantwoord zijn. Op dag drie moest team DTB de tour verlaten en per vliegtuig naar Nederland terugkeren nadat hun auto op een spekgladde weg in de sloot belandde en niet meer in staat was om verder te rijden. Ondanks deze tegenslagen zijn er tien landen aangedaan en kunnen de deelnemers terugkijken op een spannende maar geweldige ervaring. In 2021 start Expeditie Noordkaap op zondag 31 januari.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant