Midwinterhoornbouwer Frans Boschker (links) verzorgt een cursus midwinterhoorn bouwen én bloazen.
Midwinterhoornbouwer Frans Boschker (links) verzorgt een cursus midwinterhoorn bouwen én bloazen. Foto: Adventbloazersgroep Groenlo

Cursus 'Bouw je eigen midwinterhoorn' in Groenlo

Algemeen

GROENLO - Het bloasseizoen van de midwinterhoorn is alweer een tijdje gesloten, op 6 januari vond de laatste bloasdag plaats. De Adventbloazersgroep Groenlo heeft ook een goed seizoen gehad. Er komt steeds meer belangstelling voor deze Achterhoekse traditie en om potentiële bloazers te enthousiasmeren, start er bij voldoende belangstelling in september een cursus midwinterhoorn bouwen. De informatieavond vindt plaats op maandag 2 maart om 19.30 uur aan de Winterswijkseweg 51 in Groenlo.

Tijdens de informatieavond geeft cursusleider en ervaren midwinterhoornbouwer Frans Boschker uitleg over de inhoud van de cursus en de werkwijze. De cursus start begin september en bestaat uit zes bijeenkomsten waarin je je eigen midwinterhoorn bouwt. Aansluitend volgen er zes lessen waarin je leert op je zelfgebouwde instrument te blazen.

Voor de totale cursus wordt een kleine vergoeding gevraagd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de mail bij f.boschker@hetnet.nl. Eerst meer informatie? Bel met 0651 278 364.


www.adventbloazersgroepgroenlo.nl.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant