Eva Groot Kormelink in actie.
Eva Groot Kormelink in actie. Foto: eigen foto

SSH grossiert in prijzen bij Survivalrun in Gendringen

Algemeen

Eva Groot Kormelink sterk op weg naar winst in circuit kampioenschap

GENDRINGEN/HARREVELD/ZIEUWENT - Afgelopen weekend vond de jaarlijkse survivalrun in Gendringen plaats, normaal gezien een run in barre en natte omstandigheden. Op de zaterdag werd er gestreden op het 9 kilometer parcours onder een aangename temperatuur. Zondag maakte de regen en de frisse wind de run over de middellange en lange afstand een stuk zwaarder, het bleek een ware strijd tegen de elementen te worden.

Eva Groot Kormelink uit Zieuwent is goed op weg om het eindklassement van het Jeugd Survival Circuit A (15 - 17 jaar) op haar naam te zetten. Om dit te behalen moest ze ook deze wedstrijd winnen. "Gendringen was voor mij de zevende wedstrijd dit seizoen, ik heb hem vaker gelopen dus kende het parcours goed. De vele armkracht-hindernissen en lange loopstukken liggen mij goed. Wetende welke concurrenten er meeliepen had ik mij ingesteld op een pittige strijd onderweg. Dit voorgevoel bleek niet te kloppen, ik heb de hele weg op kop kunnen lopen en zo de wedstrijd naar mij toe kunnen trekken". Voor Eva was het de 6de overwinning dit seizoen maar met het NK in Zeist voor de deur op 22 maart ligt het hoofddoel nog in het verschiet.

Naast Eva moesten ook Herman Domhof uit Harreveld, Sanne ten Have uit Lichtenvoorde en Rudy ter Bogt uit Vragender aan de bak op de zaterdag. Voor Herman het eerste seizoen in de volwassen (18+) categorieën. Op de korte survivalrun wist hij in de eindhindernis het onmogelijke te doen. Door middel van een laatste krachtsinspanning en de tweede loper in het vizier wist hij zijn lichaam als eerste door de hekken te persen. Een prachtige strijd voor elke centimeter, op een seconde beloond met een mooie tweede plaats. Naast het succes van Herman wist ook Sanne ten Have haar eerste podium te behalen door knap tweede te worden op de KSR afstand. Rudy ter Bogt deed ook deze wedstrijd weer goed mee bij de masters 50+ en wist met een derde plek de finish te behalen.

Zondag was het de beurt aan de survivalatleten op de middellange (MSR) en de Lange (LSR) afstand. Bij de Masters 50+ op de MSR afstand wist Richard klein Goldewijk het natte weer te beslechten en een mooie tweede plaats te behalen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant