Een van de highlights van de Ierland-reis. Foto: PR
Een van de highlights van de Ierland-reis. Foto: PR

Bedevaartreis naar onze vroeg-christelijke wortels in Ierland

Algemeen

LICHTENVOORDE - Het is werkelijk adembenemend en verrijkend om naar de bronnen te gaan van het vroeg-christelijke geloof. Er doet zich een moment voor: ga met de St. Ludgerparochie van 9 tot en met 15 juni mee op bedevaartreis naar Ierland.

Dit groene land staat bekend om de mooie natuur en de rijke rooms-katholieke historie. In Ierland liggen onze christelijke wortels. Het waren missionarissen uit Ierland die het geloof op het Europese vasteland verkondigden. Eén van de bekendste is de nationale heilige Sint Patrick. Maar ook St. Willibrord, apostel van de Lage Landen en patroonheilige van de Nederlandse kerkprovincie, verbleef dertien jaar in een Iers klooster. In Dublin worden onder andere St. Mary's Pro Cathedral, de Book of Kells en St. Patrick's Cathedral bezocht, maar er is meer te zien, te beleven en te bewonderen.

Heeft u interesse?
Op woensdag 12 februari om 19.30 uur in het parochiecentrum aan de Rapenburgsestraat 21 is er een informatieavond over de bedevaart naar Ierland. Belangstellenden zijn van harte welkom. Of neem contact op met pastor Den Hartog op telefoonnummer 06-5733 0330 of per mail pastor.den.hartog@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant