Bettine Vriesekoop te midden van de deelnemers aan het OldStar tafeltennis.
Bettine Vriesekoop te midden van de deelnemers aan het OldStar tafeltennis. (Foto: PR Litac)

Bettine Vriesekoop lanceert OldStars tafeltennis

LICHTENVOORDE - "Ik kan jullie niet in 20 minuten leren tafeltennissen, wel kan ik de basis leggen voor plezier in het spel". Met deze woorden startte oud-wereldtopper Bettine Vriesekoop de eerste OldStars tafeltennistraining bij Litac. En dat plezier was er deze ochtend zeker.

Zo'n 40 mannen en vrouwen waren bij de eerste OldStars training aanwezig. Een groot deel in sportkleding gestoken. Daarnaast ook een aantal die aan de kant bleven maar de aanwezigheid van de tafeltennislegende niet wilden missen. Vriesekoop was onder meer tweemaal Europees kampioen (1982 en 1992), nam deel aan drie edities van de Olympische Spelen en pakte twee bronzen medailles op WK's. Ze was lange tijd één van de beste tafeltennissers buiten China.

Samen met Litac-trainer Lars Wildenborg nam Vriesekoop de eerste OldStars training in Lichtenvoorde voor haar rekening. Veel deelnemers kenden tafeltennis alleen van vroeger. 'Op de camping' en 'we hadden een tafel op de deale' waren gehoorde antwoorden op de vraag of men bekend was met het spelletje. Omdat er in twee groepen gespeeld werd vanwege de groepsgrootte, was de tijd met oefeningen van Vriesekoop beperkt. Voor de weinig ervaren spelers gaf dit daarmee nogal druk om de oefeningen succesvol te volbrengen. Dat het plezier er niet minder om was, was op te maken uit de vele lachsalvo's. Het ging deze ochtend niet om de gescoorde punten maar om actief samen bezig te zijn.

In de tweede zaal van Litac waren verschillende opstellingen gemaakt met robots die tafeltennisballen afschoten die de deelnemers moesten terugslaan, tafels met daarop mikoefeningen en tafels die omgebouwd waren voor schuiftafeltennis (hetgeen zich het best laat vergelijken met airhockey zoals het in speelhallen gespeeld wordt).

Naast Vriesekoop en vertegenwoordigers van onder meer het Ouderenfonds en Achterhoek in Beweging was ook wethouder Bart Porskamp aanwezig. Ondanks zijn jonge leeftijd trok ook hij zijn sportschoenen aan om mee te doen met de OldStars. Tevens deed hij de toezegging binnenkort nogmaals een hele training mee te doen.

Litac is de derde vereniging in Nederland waar gestart wordt met OldStars tafeltennis. Dit maakt deel uit van het OldStars-programma zoals het door het Nationale Ouderenfonds wordt opgezet in verschillende sporten zoals voetbal, hockey en basketbal. Allen met hetzelfde doel: ouderen in beweging te houden (of te krijgen) en sociaal betrokken te houden. Vanaf nu zal er elke woensdagochtend door Lars Wildenborg een OldStars tafeltennistraining gegeven worden. Meer info is te vinden op www.litac.nl/oldstars.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden