Een passende opening van de elektronische schietbaan bij 't Gouden Oog.
Een passende opening van de elektronische schietbaan bij 't Gouden Oog. (Foto: PR 't Gouden Oog)

't Gouden Oog opent elektronische schietbanen

HARREVELD - Schietsportvereniging 't Gouden Oog uit Harreveld heeft afgelopen week zijn vernieuwde elektronische schietbanen tijdens een feestelijke opening in gebruik genomen. Met een harde knal met het van de Zandbieters geleende confetti-kanon werden de banen officieel geopend en was er voor de gasten gelegenheid om zelf even te schieten op de nieuwe banen.

De avond werd geopend door voorzitter Henk van Bruggen, die een dankwoord uitsprak aan de aanwezige leden, sponsoren en andere genodigden die de schietvereniging financieel op een andere manier hebben gesteund. Hierbij werd ook specifiek het bestuur van het Dorpshuis bedankt, gezien het feit dat de schietvereniging al sinds de opening van het Dorpshuis in 1974, gebruik kan maken van een eigen ruimte in de kelder van het Dorpshuis. Ook bij deze verbouwing is het Dorpshuis weer heel behulpzaam is geweest.

Elektronische schietbanen
Waar voorheen nog werd geschoten op papieren schietkaarten die met een kabeltransport op de juiste afstand werd geplaatst, zijn alle elf banen nu volledig elektronisch. Deze banen maken gebruik van een elektronisch meetraam, waarbij de een kogel de infrarode lichtstralen in het meetraam onderbreekt. Hiermee kan de treffer exact worden gemeten waarna het resultaat direct zichtbaar is op het beeldscherm en wordt geregistreerd in de computer. Enkele voordelen hiervan zijn dat er geen papieren schietkaarten meer nodig zijn, er gemeten wordt met hogere precisie en dat er niet meer handmatig hoeft te worden geteld.

Zelf proberen
De schietvereniging beschikt over een tweetal pistool-banen (lucht en vuur) en over een negental banen waarop voornamelijk met een geweer (lucht en vuur) wordt geschoten. Het schieten kan staand of opgelegd worden beoefend. Wie het eens wil proberen, is van harte welkom op de donderdagse trainingsavond vanaf 20.00 uur. Tevens is er de mogelijkheid te komen schieten voor groepsuitjes zoals bijvoorbeeld tijdens een verjaardag, familiedag of buurtfeest.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Moet de naam van ons treinstation worden veranderd?Reageren!