OP de plek van de bibliotheek komt het activiteitenplein.
OP de plek van de bibliotheek komt het activiteitenplein. (Foto: archief Achterhoek Nieuws)

Provincie draagt bij aan Activiteitenplein Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Het Activiteitenplein in Lichtenvoorde krijgt ruim vier ton subsidie van de provincie Gelderland. Een mooie en substantiële bijdrage aan het programma Geef Lichtenvoorde Kleur, vertelt wethouder Marieke Frank.

Evenementen en parkeren
Het Activiteitenplein krijgt twee functies; het wordt een parkeerplaats en er kunnen evenementen plaatsvinden. Het plein wordt zo ingericht dat het er altijd goed toeven is. Om dat te kunnen realiseren wordt de bibliotheek verplaatst naar de Nieuwmarkt. De inrichting van het plein dat op de plek van de bibliotheek ontstaat, wordt mede bepaald door een klankbordgroep. “Deze groep denkt mee over de activiteiten en evenementen die op het plein gehouden kunnen worden. Daarnaast heeft de groep ook inspraak bij de keuze van materialen.” Ook aan verschillende evenementenorganisaties is gevraagd of er specifieke wensen zijn voor de inrichting van het plein. “Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan het definitieve ontwerp. We willen dit traject uiteraard zeer zorgvuldig uitwerken, daar hebben we gelukkig ook de tijd voor.”

Bibliotheek gaat eind van het jaar verhuizen
Het duurt nog wel even voordat het plein in gebruik kan worden genomen. Op de Nieuwmarkt wordt nog volop gebouwd en die bouwwerkzaamheden moeten eerst helemaal afgerond worden. Pas daarna komt het activiteitenplein in beeld. “Het is de planning dat de bibliotheek eind van dit jaar kan verhuizen naar de nieuwe plek.” De plannen leveren het centrum van Lichtenvoorde 36 woningen op, zowel huur als koop. Ook aan de Dijkstraat gaat er nu wat gebeuren. “De nieuwbouw van woningen daar is inmiddels definitief gegund aan een lokale partij”, zo zegt de wethouder. De subsidie van 406.000 euro van de provincie komt uit het programma SteenGoed Benutten; een programma dat hulp biedt bij de aanpak van leegstand of dreigende leegstand op beeldbepalende locaties in Gelderland. SteenGoed Benutten heeft als doel een gebied beter te laten functioneren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden