De cast van 'Alarmfase 1 met golfballetjes'.
De cast van 'Alarmfase 1 met golfballetjes'. (Foto: PR Advendo)

Doldwaze situaties bij Advendo's 'Alarmfase 1 met golfballetjes'

LICHTENVOORDE - Maanden van voorbereidingen gingen eraan vooraf: instuderen van het stuk, decor bouwen, kostuums en inrichting verzorgen, enzovoort. Maar op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart is het zo ver. Toneelvereniging Advendo gaat weer de bühne op, dit keer met het blijspel 'Alarmfase 1 met golfballetjes', van toneelschrijver Jos Schepers. Het stuk staat onder leiding van de nieuwe regisseur Benny Wikkerink.

Plaats van handeling is de huiskamer van rechter Jean-Paul Gerlinga. Jean-Paul is dolgelukkig met zijn grote nieuwe liefde Monique. Dit tot flinke ongerustheid van zijn dochter Maaike die het al voor zich ziet dat 'de nieuwe liefde' er binnenkort vandoor zal gaan met de erfenis van haar en haar zus. Ze bedenkt een listig plan. Diederik en Florine, beide lid van de golfvereniging, spelen hierin een belangrijke rol. Zus Lotte echter maakt zich hier niet druk om. Zij heeft heel andere zaken aan haar hoofd. Haar gewoonte is het om 'onbestelbare post' mee te nemen naar haar huis, en dat zorgt plotseling voor veel ophef en paniek. Gelukkig heeft ze haar collega Christel aan haar zijde. De handige buurman Jacobus en zijn niets nieuwsgierige vrouw Hedwig komen regelmatig over de vloer. Te Veel? Gelukkig is er dan de onverstoorbare huishoudster Selma die niet van haar stuk te krijgen is.

De voorstellingen vinden plaats in de podiumzaal van het Marianum aan de Dr. Ariënsstraat 1. Kaarten à 9 euro in de voorverkoop bij Hebbes en Albert Heijn. Aan de zaal 10 euro. Entree is inclusief koffie/thee.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten