De voormalige Bron komt in handen van de gemeente Oost Gelre. Foto: Kyra Broshuis
De voormalige Bron komt in handen van de gemeente Oost Gelre. Foto: Kyra Broshuis

Kogel is door de kerk; gemeente koopt Bron

GROENLO - Ondanks felle tegenstand van de PvdA, OOG en D66 gaat de aankoop van de voormalige Bron door. CDA, VVD en nlOG stemden voor.

Door Kyra Broshuis

Een ondoordachte impulsaankoop, zo noemt OOG het besluit. “Dit college blijft maar strooien met geld van de burgers. Bovendien stelt de huidige eigenaar allerhande eisen waaraan de gemeente gewoon wil voldoen. Het gebouw is energetisch en bouwkundig te slecht om straks een ikc in te kunnen vestigen”, zegt René Hoijtink namens zijn partij. Richard Klein Tank van de PvdA is het volledig met hem eens: “Dit is een onverantwoorde aankoop. Een oud gebouw voor een veel te hoog bedrag en plannen die nog helemaal niet uitgekristalliseerd zijn. Waarom zou je nu al zo’n stap zetten. Bovendien is de aankoop van de Bron absoluut niet noodzakelijk voor de het ikc.” Ook D66 is tegen, zo zegt voorman Jerry van der Meulen: “Je moet natuurlijk geen gebouw aankopen waarvan je niet eens weet wat je er mee gaat doen. En dat voor een bedrag dat 160.000 euro hoger is dan de huidige eigenaar ervoor betaald heeft.”

Strategische zet
De coalitiepartijen zien het allemaal heel anders. “Dit is een strategische zet. Bovendien staat in de koopovereenkomst dat de verkoper geen bezwaar zal maken tegen de ontwikkeling van het ikc op die plek”, zegt Fiona Algera namens de VVD. Volgens het CDA zou nu niet kopen heel dom zijn. Overeenstemming komt er niet. Het voorstel wordt aangenomen dankzij de stemmen van CDA, VVD en nlOG.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten