Wethouder Jos Hoenderboom (links) kwam naar de jaarvergadering om André Waalderbos en Melanie Heezen te huldigen.
Wethouder Jos Hoenderboom (links) kwam naar de jaarvergadering om André Waalderbos en Melanie Heezen te huldigen. (Foto: PR EHBO Zieuwent-Mariënvelde)

EHBO-toppers André Waalderbos en Melanie Heezen gehuldigd

ZIEUWENT - Maandag 10 februari werden er bij de EHBO Zieuwent-Mariënvelde twee leden gehuldigd tijdens de jaarvergadering. De blijken van waardering werden uitgereikt door wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost-Gelre.

Aan Melanie Heezen is het Zilveren Bonds-insinge toegekend omdat ze al 25 jaar een actief lid is van de EHBO vereniging. Ze volgt niet alleen de lessen maar is ook regelmatig te vinden op evenementen als hulpverleenster. De kermis in Zieuwent en het Beachvolleybal in Mariënvelde kan niet zonder haar inzet. Ook bij de Avondvierdaagse is ze er altijd bij als de wandelaars Zieuwent aandoen.

Ook André Waalderbos werd gehuldigd. Hij is een actief lid van de EHBO. Er is een lange lijst van werkzaamheden voor de vereniging en ver daarbuiten. Hij was in 1986 de grote inspirator van de verbouw van het verenigingsgebouw voor de EHBO en LOTUS, genaamd 't Zwaluwennus, het oude clubgebouw in Zieuwent. Vanaf 1970 tot nu is André actief voor zowel de Lotus als voor de EHBO. André is dus al 50 jaar actief lid van de EHBO. De hulpverlening zit in zijn DNA. Ook voor hem geldt dat hij belangrijk werk heeft verricht voor de eerste hulp tijdens Avondvierdaagse in Lichtenvoorde. De Nationale Bond voor EHBO heeft hem nu dan ook het Bondskruis Eerste klas toegekend en van de vereniging kreeg hij het erelidmaatschap.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten