De kosten voor de verkeersregelaars bedragen 556 euro per week.
De kosten voor de verkeersregelaars bedragen 556 euro per week. (Foto: Kyra Broshuis)

Verkeersregelaars kosten tot nu toe 31.000 euro

Elke week komt daar 556 euro bij

Door Kyra Broshuis

GROENLO - De verkeersregelaars bij het veelbesproken kruispunt bij de Rabobank in Groenlo kosten de gemeente tot nu ruim 31.000 euro. Elke week dat de regelaars er staan komt daar 556 euro bij. Dat zegt wethouder Bonsen naar aanleiding van vragen van OOG. OOG-Raadslid Paul Wallerbos wil weten wat de stand van zaken is omtrent de kruising.

Wallerbos: “Nog een paar maand en dan is het alweer twee jaar geleden dat de nieuwe N18 in gebruik is genomen en er vervolgens verkeersproblemen ontstonden bij de Rabobank-kruising in Groenlo. In december 2018 was diezelfde onveilige verkeerssituatie onderwerp van gesprek tijdens de raad, mede dankzij een burgerpetitie. Ruim een half jaar later, in juli 2019, komt het college dan eindelijk met een plan voor een middeltermijnoplossing; vrijliggende fietspaden. OOG stelt wederom vragen en verzoekt de wethouder om vaart te maken en het plan een half jaar later, dus eind 2019, te realiseren. De wethouder kan op dat moment echter geen toezeggingen geven maar hoopt wel op een realisatie eind 2019. Helaas ontvangt de raad vervolgens eind 2019 een memo waarin valt te lezen dat de uitvoering van middeltermijnoplossing vertraagd is en nu pas ‘gepland staat vanaf kwartaal twee in 2020’. Kan er nu eindelijk een harde realisatietermijn worden gegeven? En wat zijn tot nu toe de kosten van de inzet van de verkeersregelaars?”.

Grond nog niet aangekocht
De gemeente kan op dit moment nog niet verder omdat de gronden aan beide zijden van de kruising nog niet aangekocht zijn. “De gesprekken hierover zijn gaande maar het heeft vertraging opgelopen omdat de grond tussendoor nog van eigenaar is gewisseld”, legt wethouder Karel Bonsen uit. “De toezegging over het tweede kwartaal van dit jaar blijft wat mij betreft staan.”

Wordt vervolgd.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten