Prins Niels de eerste en Prinses Helmi tijdens de proclamatie.
Prins Niels de eerste en Prinses Helmi tijdens de proclamatie. (Foto: PR Jonge Nölepeters)

Lievelde kijkt uit naar carnavalsweekend

LIEVELDE - De nieuwe carnavalsvlag is gehesen en de straten zijn na de stormen weer voorzien van de versieringen. Na het onvergetelijke jubileumweekend zijn alle carnavalisten in Lievelde er helemaal klaar voor: carnaval 2020!

De Jonge Nölepeters trappen het carnavalsprogramma af met een bezoek aan de basisschool in Lievelde. Onder toeziend oog van Prins Niels 1, Prinses Helmi, President Robbert en de dansmarietjes presenteren de kinderen hun talenten tijdens de mini-playbackshow. Vervolgens maken de nieuwe hoogheden van de Mini Nölepeters zich bekend tijdens de spectaculaire onthulling. In de avond staan de mensen met een beperking uit Lichtenvoorde en omgeving in de spotlights bij de Kei- en Knalsoos in Lichtenvoorde. Na afloop van dit feest reist het gezelschap verder naar het volgende adres: De Eumkes uit Zieuwent.

Op zaterdag staan de bezoeken aan de 80+ en zieken op het programma. Een dankbare taak waarbij De Jonge Nölepeters iedereen mogen voorzien van een bos bloemen en een praatje. Om 20:11 uur betreden Prins Niels 1, Prinses Helmi en hun gevolg het Nölershol voor het carnavalsbal. De dorstige carnavalisten hebben zich verzameld om te luisteren naar de teksten van de hoogheden, maar natuurlijk ook naar het ludieke stukje van de kameraden van het prinsenpaar.

Op zondagmorgen gaat de bus richting Voor-Beltrum voor een bezoek aan de Maiskoele. In de middag is er de optocht en gezellige middag in het Nölershol onder leiding van de Mini Nölepeters. De dag wordt afgesloten met Spätshoppen bij De Barbier.

Maandagmorgen verzamelen de buurtverenigingen zich in het bomvolle Nölershol om te Früshoppen, inmiddels hét carnavalsevenement op de maandagmorgen. Hierna staat de avond in het teken van de Rosenmontag onder leiding van de Nölepeters. Een goed georganiseerde avond met rake teksten en de onthulling van de nieuwe prins.

Op dinsdagmiddag is er het dweilen in Groenlo. In de avond maakt het gezelschap zich, samen met de senioren en alleenstaanden, op voor de Vastenoavend. Als iedereen dan uiteindelijk op woensdagavond voorzien is van het askruisje, is dat het teken dat het toch echt afgelopen is.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten