Foto: Achterhoek Nieuws bv
Foto: Achterhoek Nieuws bv (Foto: )

Het glas is bij ons halfvol!

Met de carnaval voor de deur zal menig glas weer of halfvol of halfleeg zijn. Het is maar vanuit welke invalshoek je het bekijkt. Een optimist zal zeggen dat het glas nog halfvol is en een pessimist zal zeggen dat het glas alweer halfleeg is. Het CDA is een optimistische partij waarbij het glas halfvol is. Dat er in de raad ook een aantal oppositiepartijen zijn die het liefst met halflege glazen werken werd afgelopen raad pijnlijk duidelijk.

Strategisch
In de toekomst komt er op de locatie Buitenschans in Groenlo (oude Mariakerk) een nieuw gebouw voor een IKC (basisschool). Hoe het gebouw er precies uit komt te zien is nu nog niet te zeggen, maar dat er een nieuw gebouw gaat komen is duidelijk. Of alle ondergrond van de Mariakerk nodig is, is ook nu nog niet te zeggen. Maar de gelegenheid deed zich voor dat de eigenaar van de oude Mariakerk bereid was om deze vrijwillig voor een redelijke prijs te verkopen aan de gemeente. Iemand die optimistisch is, zegt dan: "Ook al heb ik nu de grond nog niet nodig, ik koop het want buurman 's grond komt maar één keer te koop! En één ding weet je zeker: als je straks de grond toch écht nodig hebt, betaal je de hoofdprijs." Het CDA heeft daarom als optimistische partij ingestemd met de aankoop. Ook omdat mocht bij nader inzien de grond toch niet nodig zijn, deze weer onder gunstige voorwaarden kan worden verkocht. Met deze strategische aankoop voorkomen we dat we straks moeten zeggen: "Hadden we toen maar die aankoop gedaan!", en we weer jaren vertraging oplopen met slepende onteigeningsprocedures en veel meer geld kwijt zijn.
De pessimisten in de raad gingen helemaal los met allerlei beren op de weg, met talloze voetangels en klemmen en liters zuur. Maar gelukkig ging de meerderheid van de raad met CDA, VVD en NLOG voor het halfvolle glas en kon de aankoop doorgaan.

Plussen
De landbouw in Oost Gelre is een belangrijke en onmisbare economische pijler die we niet kunnen missen. Veel mensen verdienen er direct of indirect hun boterham. Dat er nog veel boeren zullen gaan stoppen is een feit. Dat de (enkele) blijvers in de landbouw gaan verduurzamen is ook een feit. Die verduurzaming moet wel betaald worden en daarbij is soms schaalvergroting nodig. De provincie heeft een zogenaamde 'plussenbeleid' opgesteld waarmee, als intensieve veehouderijen willen uitbreiden, die veehouderijen ook fors moeten investeren in duurzaamheid, dierenwelzijn en natuur. Volgens het CDA een uitgelezen kans voor een plus voor het bedrijf én een plus voor dierenwelzijn én een plus voor duurzaamheid en natuur. Zal u niet verbazen dat wij als optimisten hebben ingestemd met een dergelijke kans. Gelukkig waren ook bij dit agendapunt de pessimistische raadsleden in de minderheid zodat het plussenbeleid aangenomen kon worden.
Wij heffen ons halfvolle én volle glas op een optimistisch Oost Gelre! Samen op volle kracht vooruit!


Fractie CDA Oost Gelre:
Niek Bragt, n.bragt@oostgelre.nl
Carla Heming 0544-465506
Ruud Krabbenborg 06-20521539
Theo Krabben 06-10731186
Walter Leemreize 06-22540413
Dennis van Loon 06-49710504
Rene Plaggenburg 06-53395335

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten