Muzikanten uit heel Oost Gelre kwamen in Den Diek bijeen om te repeteren voor 'Spiegelingen'.
Muzikanten uit heel Oost Gelre kwamen in Den Diek bijeen om te repeteren voor 'Spiegelingen'. (Foto: Walter Leemreize)

'Spiegelingen' ook muzikaal indrukwekkend

OOST GELRE - Op alle fronten rondom de Bevrijdingstheatervoorstelling 'Spiegelingen' wordt keihard gewerkt er een historisch gebeuren van te maken. Het thema, de opzet, de uitvoering, de ambiance. Alles wijst op een nog indrukwekkender schouwspel dan vooraf bedacht. Werd onlangs al volop gerepeteerd door acteurs uit de gehele gemeente, afgelopen zondag werd letterlijk de toon gezet met de eerste muzikale repetities.

Door Henri Walterbos

Muzikanten uit de gehele gemeente kwamen bijeen in Den Diek in Lichtenvoorde om voor het eerst samen te spelen, onder leiding van dirigente Ira Wunnekink. Het belooft veel fraais op dinsdag 5 mei waarop 'Spiegelingen' twee keer uitgevoerd gaat worden in de Hamalandhal.

Het stuk is gebaseerd op verhalen, boeken en dagboeken van inwoners uit de hele gemeente Oost Gelre. Walter Leemreize, voorzitter van de organiserende Stichting 4 en 5 mei Lichtenvoorde, nam een kijkje. "Het was indrukwekkend hoe de 55 muzikanten direct al de eerste keer samen speelden. We zijn achter de schermen met een groot aantal vrijwilligers bezig alles rondom de productie te regelen. Een hele uitdaging maar we merken wel dat velen graag hun naam verbinden aan dit project. Het thema speelt hier een belangrijke rol in. Het is echt een project van ons allemaal, van de gehele gemeente. Er moet nog veel gebeuren maar we zien er allemaal zeer naar uit."

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten