Voorzitter Willy Engelbarts, Marit, Daphne, Mandy, Emy, Milou, Danitsja, Renée, Iris en Jill. Op de voorgrond: instructeur Ben Arendsen.
Voorzitter Willy Engelbarts, Marit, Daphne, Mandy, Emy, Milou, Danitsja, Renée, Iris en Jill. Op de voorgrond: instructeur Ben Arendsen. (Foto: PR Marianum)

Negen leerlingen van Marianum Zorg & Welzijn behalen EHBO-examen

OOST GELRE - Op donderdagmiddag 20 februari kwam het verlossende woord van de examinator van het Oranje Kruis: "Jullie zijn allemaal geslaagd, van harte gefeliciteerd!" Gedurende vijf weken hebben Jill, Marit, Milou, Danitsja, Iris, Daphne, Mandy, Emy en Renée met het profiel Zorg & Welzijn van Scholengemeenschap Marianum intensief getraind op alle levensreddende handelingen die nodig waren om op te gaan voor het EHBO-examen. En met succes.

Pilot
'Zou het mogelijk zijn om onze leerlingen bij het keuzevak 'Werken aan veiligheid en EHBO' een erkend EHBO-diploma te laten halen?' Deze vraag legde docent Zorg & Welzijn, Margareth Minkhorst, neer bij de plaatselijke EHBO-afdeling in Lichtenvoorde. Na overleg met schoolleiding en EHBO-vereniging is als pilot een programma samengesteld waarbij negen leerlingen twee van de drie dagdelen buitenschools de EHBO-opleiding volgden. Het derde dagdeel werd op school aan de theorie in het werkboek besteed.

Enthousiast
Zowel leerlingen, docenten Zorg & Welzijn, kaderinstructeur Ben Arendsen en voorzitter Willy Engelbarts van de EHBO-vereniging, zijn erg enthousiast over de samenwerking en over het door de leerlingen behaalde EHBO-diploma. "We gaan nu evalueren en bekijken op welke manier we de samenwerking in het nieuwe schooljaar voort kunnen zetten", aldus docenten Margareth Minkhorst en Mieke Ressing.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten