Scopar. Foto: PR
Scopar. Foto: PR (Foto: )

Jazz-jammen in Koppelkerk

BREDEVOORT - Het is op zondagmiddag 23 februari weer tijd voor een jazz-jamsessie in de Bredevoortse Koppelkerk. De band Scopar is de basisband, maar nodigt andere muzikanten uit mee te spelen. Een vrije gift voor de band wordt op prijs gesteld.

Scopar bestaat uit Marton Mengerink op gitaar, Carlo Fles op bas, Bert Weevers op saxen en bij gelegenheid Willem als drummer. Scopar speelt een eclectische mix van de lekkerste nummers uit de bebop, hardbop, latin, swing, souljazz, fusion en funk.
Marton, Carlo en Bert kennen elkaar onder meer van het JW Copple Collective en tal van jamsessies. Toen Bert werd gepolst voor een optreden op de vrijwilligersdag van Vluchtelingenwerk Oost Nederland in Arnhem, werd Scopar geboren. Met Willem op drums erbij is Scopar een kleine, wendbare, energieke en swingende band die lekkere moderne jazz speelt van Johan Scofield tot Charly Parker. Als luisteraar zul je daarbij moeilijk kunnen stilzitten.
Bij de sessie in de Koppelkerk start zoals gebruikelijk Scopar het optreden, waarna in het sessie-deel overige muzikanten kunnen aansluiten. De nadruk zal liggen op hardbop en funknummers.
Het jazz-jammen in de kerk aan de Koppelstraat 35 begint om 15 uur en duurt tot circa 17 uur. De entree is een vrije gift.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten