Foto:
Columns

Code blauw

Afgelopen weekend was er dus weer een storm, voor de tweede zondag achter elkaar. Hopelijk voor de bouwers en de toeschouwers is de (meeste) wind aankomende zondag rustiger.

Ik moest erg lachen (of huilen) om die openbare school in Zevenaar, toch helemaal niet zo heel ver weg van ons, die het carnavalsfeest als katholiek gebeuren niet vindt passen op een openbare school, althans niet onder die naam. Geruststellend idee dat sommige schoolleiders zo doortastend de ongemerkt ingesleten privileges aanpakken, ook daarginds in de nog-net-Achterhoek. De wereld wordt zo een betere wereld voor iedereen, lekker inclusief. Van Judith van der Schaaf (vast niet haar echte naam) kun je alleen maar zeggen: Jezus Christus, wat een diep cultureel besef en sociale empathie.
Het geeft de hordes in sommige loopgraven weer wat lekkere munitie over cultuurrelativisme en gutmenschen usw. Het was ook bijna te rustig op Twitter, de digitale dorpspomp voor 25-plussers.

Even terug naar een vrouw met meer impact: Ciara. De storm van vorige week zondag. Die was heftiger dan Dennis van afgelopen zondag. Maar vrouw of man, in de loop van de zondagavond zijn ze beiden gaan liggen.
Zouden die stormen ook met de klimaatverandering te maken hebben? Dat zou best eens kunnen. Ik geloof (!) wel in klimaatverandering. Niet als katholiek, maar openbaar.
Aan de andere kant: weinig dingen op tv zijn zo irritant als dat veel te lange spotje van het WWF met die jonge klimaatstakers. Het werkt ook averechts bij mij. Ik heb de neiging om na het zien en horen van Pieter Lossies (volgens mij zijn echte naam) met een diesel uit 1985 een rondje door de Achterhoek te maken, alleen maar om die minderjarige jongetjes en meisjes uit de leerlingenraad dwars te zitten.

Maar ... ik heb in elk geval bij de klimaatstakers niet het gevoel dat ze het alleen maar doen om hun zinloze leven wat invulling te geven. Want daar zijn ze nog te jong voor. Hun leven moet nog zinloos worden.
Tot je net als Sylvana bijvoorbeeld een reëel probleem gaat misbruiken als je egoproject. Ongemeend - of in elk geval onhandig - en averechts werkend. Net zoals dierenactivisten door hun (goed of fout) bedoelde acties vaak alleen maar het leven van de konijntjes in Vragender of waar dan ook verder verpesten. Je zou bijna (bijna hè) uit wraak op het komende verkleedfeest in Groenlo, Lievelde, Zieuwent, Harreveld, Vragender, Mariënvelde, Zwolle, Holterhoek en Lichtenvoorde (vrijdagavond!) iets van konijnenbont aantrekken.
Je kunt beter gewoon stukjes schrijven. Die iedereen kan lezen maar waarover je nooit in discussie gaat.

Zo, uitgewaaid.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten