Eerste selfie samen in het koude en besneeuwde Kaunas. Deze foto was eigenlijk bedoeld als afscheids-/herinneringsfoto. Foto: eigen foto.
Eerste selfie samen in het koude en besneeuwde Kaunas. Deze foto was eigenlijk bedoeld als afscheids-/herinneringsfoto. Foto: eigen foto. Foto: eigen foto

Lichtenvoordenaar Wesley en Litouwse Vika bewijzen dat liefde geen grenzen kent

Algemeen

'Door de afstand hebben we veel moeite voor elkaar moeten doen'

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE - De liefde spat van Vika Kace (28) en Wesley Goossens (29) af. Ze zijn een stralend verliefd stel dat sinds januari samenwoont in Lichtenvoorde. Als je hun met smaak ingerichte huis binnenloopt, moet je buiten je schoenen uitdoen. Een gebruik uit Litouwen, het geboorteland van Vika. Binnen loopt ook Mustafa rond. Een speelse en nieuwsgierige kat die Wesley zijn lief cadeau gedaan heeft om haar gezelschap te houden als hij weg is.

Ik dacht:

'Dit kon wel

eens mijn

vrouw zijn'


De Lichtenvoordse Wesley werkt bij het leger en was twee jaar geleden gestationeerd in Kaunas, Litouwen. Toen hij op kerstavond op zoek wilde gaan naar een cadeautje voor zijn zusje, wilde hij weten of de winkels in het dorp de dag erna open waren. Omdat hij niet wist aan wie hij dat moest vragen vroeg hij het op Tinder aan zes lokale meisjes. Vika antwoordde. Omdat ze veel gereisd heeft en altijd open staat voor buitenlanders, nodigde ze hem zonder bijbedoelingen uit voor een kopje koffie. Wesley: "Het was helemaal niet mijn bedoeling om een relatie te beginnen. Ik ging over tien dagen weer naar Nederland en was niet gelijk verliefd. In die tien dagen hebben we elkaar veel gezien en kwam ik erachter dat we met heel veel dingen op één lijn zaten. We hebben dezelfde manier van kijken en van denken. Na de eerste dagen dacht ik: 'Dit kon weleens mijn vrouw zijn!'. En we besloten om geen afscheid te nemen."

Verhuizen
Vika: "'If you let me, I'm not gonna leave you', zei Wesley toen tegen mij. Sindsdien hebben we elkaar praktisch elke vier weken gezien. De langste periode dat we gescheiden waren was zes weken. Dat was wel heel lang. We hebben veel tijd samen doorgebracht. Het is twee uur vliegen tussen Nederland en Litouwen. Ik was flexibel, omdat ik een yogaschool heb en veel vervanging kon regelen en Wesley had nog veel vrije dagen. Het is allemaal heel snel gegaan. Wij hebben in de eerste maanden van onze relatie meer gedaan, gezien en gereisd dan sommige stellen in drie jaar ondernemen. Door de afstand hebben we veel moeite voor elkaar moeten doen. We skype-ten elke avond. Soms hadden we Skype de hele avond aanstaan en zaten we ieder naar dezelfde film te kijken. Na een jaar ben ik verhuisd naar Nederland. Deze stap was voor mij niet zo heel moeilijk, omdat ik al een paar keer eerder een bestaan heb opgebouwd en daarna ben vertrokken. Zo heb ik drie jaar in Australië gewoond, waarna ik weer naar Litouwen ging. Ook was het met mijn werk handiger om naar Nederland te komen. Yoga kan je overal doen. Ik heb nu ook mijn eigen yogastudio in Lichtenvoorde. Wel heb ik een half jaar voorbereidingen getroffen".

Gezellig
Wat Vika opvalt aan Nederland is dat we verslaafd zijn aan koffie, kaas en brood en dat er in vergelijking met Litouwen minder natuur is. Zelf komt ze uit een hele grote stad en vindt ze Lichtenvoorde klein. Ze voelt zich opgenomen door het dorp. De vrienden van Wesley zijn heel aardig en de mensen op straat groeten haar overal. "Het is heel gezellig hier in Nederland. Ik heb mij nooit zorgen gemaakt over mijn leven hier"

'Ik heb mij

nooit zorgen

gemaakt

over mijn

leven hier'

Kalmte
Het stel heeft elkaar helemaal gevonden. Vika: "Het is uniek dat een man zo warm en open is, we praten echt over alles." Wesley: "Het is moeilijk om ruzie met Vika te maken. Haar kalmte kan ze delen met andere mensen. En dat heb ik ook nodig met mijn werk." Vika's droom is om een yoga-empire op te bouwen. Met haar eigen Yoga Mode Studio heeft ze daar een begin mee gemaakt. Ze hoopt dat dat de komende jaren nog gaat groeien.

Net op tijd terug voor de trouwerij van Vika's beste vriendin nadat Vika en Wesley terugkwamen van de trouwerij van een van Wesley's beste maten.
Samen op Lanzarote. Foto: eigen foto
Eerste vakantie samen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant