De drie bij de samenwerking betrokken dames met vlnr Carmen Staring-Engelbarts, Karlijn Brethouwer-Pape en Kitty Kolkman-Engelbarts. Foto: Theo Huijskes
De drie bij de samenwerking betrokken dames met vlnr Carmen Staring-Engelbarts, Karlijn Brethouwer-Pape en Kitty Kolkman-Engelbarts. Foto: Theo Huijskes

Garagebedrijf Engelbarts neemt De Bekke Verhuur over

Met ingang van 1 maart centraal verhuurbedrijf in Lichtenvoorde

Door Theo Huijskes

LICHTENVOORDE - Met ingang van 1 maart neemt Garagebedrijf Engelbarts, gehuisvest aan de Dieselstraat in Lichtenvoorde, De Bekke Verhuur over. Laatstgenoemd bedrijf, gevestigd aan de Veldpapendijk in Beltrum, heeft naar aanleiding van een gewijzigde bedrijfsvoering het stokje overgedragen aan het door Benny Engelbarts in 1978 aan de Vragenderweg in Lichtenvoorde opgerichte garagebedrijf. Interessant detail hierbij is dat het bedrijfsonderdeel verhuur bij beide bedrijven gerund wordt door vrouwen. Is dat bij De Bekke door Karlijn Brethouwer-Pape, bij Engelbarts hebben de zusters Kitty Kolkman-Engelbarts en Carmen Staring-Engelbarts de leiding over de verhuur van personen- en bedrijfsauto's in handen.

In het riante, modern ingerichte kantoor van Garagebedrijf Engelbarts geven de drie dames aan uitermate tevreden te zijn met de met elkaar overeengekomen gang van zaken. Karlijn laat daarbij weten dat zij na een zevental jaren De Bekke Verhuur een andere weg is ingeslagen. "Een jaar geleden ben ik, naast De Bekke Verhuur, gestart met een eigen praktijk, genaamd Praktijk Karlijn. Ik geef nu voornamelijk verschillende lichaamsbehandelingen, waaronder Access bars. Behandelingen die je lichaam in staat stellen om los te laten wat jou niet meer dient, de overbodige lading eraf te halen en terug in je eigen kracht te komen. Daarnaast voltooi ik dit jaar de opleiding als holistisch therapeut en ga ik mij ook richten op gezins- en kindercoaching."

Nationaal verhuurbedrijf
Kitty Engelbarts, reeds in 1987 in het bedrijf van haar vader van start gegaan, en Carmen Engelbarts, die dat voorbeeld opvolgde in 1991, zijn blij met de overname. "Dit komt ons bedrijf, dat inmiddels ruim 200 voertuigen voor de verhuur ter beschikking heeft, alleen maar ten goede. Door de jaren heen hebben wij een ontwikkeling doorgemaakt, waardoor onze auto's en bussen in het gehele land rijden en dat van Groningen tot Maastricht en van Leiden tot Enschede. Dit heeft tot gevolg dat het als éénmansonderneming van start gegane bedrijf, dat ook allerhande mogelijkheden in huis heeft voor koop- en verkoop van personen- en bedrijfsauto's, alsmede reparatie, schadeherstel en het spuiten van auto's, inmiddels twaalf personeelsleden in dienst heeft."

Kitty en Carmen zijn trots op het feit dat hun klanten naast uit hun eigen gemeente Oost Gelre overal vandaan komen. "Vergeet niet dat wij ook bussen beschikbaar hebben voor invalidenvervoer in het algemeen en rolstoelvervoer in het bijzonder. Wij zijn blij met de vele en goede klanten die wij hebben. Dit getuige het feit dat dag in, dag uit alleen in Nederland al gemiddeld circa 130 van de 200 beschikbare voertuigen van ons zich op de weg bevinden."

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten