Spelers van Longa ’30 verlaten teleurgesteld het veld, terwijl spelers van RKZVC de overwinning vieren. Foto: Theo Huijskes
Spelers van Longa ’30 verlaten teleurgesteld het veld, terwijl spelers van RKZVC de overwinning vieren. Foto: Theo Huijskes

RKZVC neemt duidelijk revanche op Longa '30

Algemeen

Ploeg uit Zieuwent laat zien wie momenteel de sterkste is!

Door Theo Huijskes

LICHTENVOORDE - Ten aanschouwen van circa 2500 toeschouwers, heeft RKZVC afgelopen zaterdagavond op het sportpark 'De Treffer' in Lichtenvoorde revanche genomen voor de eerder dit seizoen in eigen huis geleden 0-2 nederlaag tegen aartsrivaal Longa '30. De Zieuwentse equipe was ditmaal op alle fronten de sterkere, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een 0-3 overwinning. Naast deze overtuigende zege wisten de Zieuwentenaren tegelijkertijd een tweede overwinning te boeken. Immers van de vier onderlinge competitiewedstrijden in hoofdklasseverband zijn er nu drie door RKZVC gewonnen. Reden voor trainer/coach Laurens Knippenborg om na afloop van deze streekderby op te merken dat het nu toch wel overduidelijk is wie zich de sterkste van Oost Gelre mag noemen. "Daarover hoeft in ieder geval niemand meer zijn twijfels te hebben!"

Een terechte constatering, want daar waar RKZVC zich op de veertiende september van vorig jaar de kaas van het brood liet eten door de oranje-witte formatie van trainer/coach Erik Zandstra, was men deze keer in alle opzichten de bovenliggende partij. Gestimuleerd door een solide verdediging, een positioneel sterk wisselend middenveld en een flitsende voorhoede onder aanvoering van hoofdrolspeler Sjors Storkhorst, werd Longa '30 deze keer van meet af aan gedwongen om als verliezer de voetbalarena te verlaten.

Magistrale lob
Topscorer Sjors Storkhorst mocht na afloop van de wedstrijd en dat volkomen terecht de meeste complimenten in ontvangst nemen. Naast Jens Schutten, die de 0-1 aantekende en Wouter Pillen, die vanaf de strafschopstip het tweede doelpunt voor zijn rekening nam, zorgde Storkhorst als de meest tot de verbeelding sprekende aanjager van de Zieuwentse formatie voor het derde, van hoge schoonheid zijnde doelpunt. Bij een 0-2 stand kreeg de topscorer op de Achterhoekse voetbalvelden namelijk vriend en vijand op de banken door met een magistrale lob van meer dan 40 meter afstand te scoren. Vragende naar een eerste reactie, wilden de doelpuntenmakers Pillen en Storkhorst direct na het eindsignaal van scheidsrechter Joshua Kuipers uit Enschede graag kwijt dat het team momenteel in een flow zit. "Deze overwinning is daarvan het meest duidelijke bewijs. Wij manifesteren ons nu als een hecht team, dat goed op elkaar is ingespeeld en dat daarom voor elkaar door het vuur gaat. Het is nu zaak om deze lijn door te trekken", aldus Storkhorst en Pillen.

Vijf gele kaarten
Dat er bij vlagen in 'De derby van het Oosten' op het scherpst van de snede werd gestreden, moge onder andere blijken uit het gegeven dat er maar liefst vijf gele kaarten werden uitgedeeld, te weten vier aan Longa '30 (Eric Wijnbergen, Jurgen Weijman, Mattheys Kuypers en Tim Bader) en één aan RKZVC (Remco van Leeuwen). Daarbij mag niet onvermeld blijven dat aan Longa '30-zijde spelers als Lowie te Dorsthorst en Dirk Doppen na een al dan niet grove overtreding werden gespaard door de scheidsrechter. Daarnaast mag ook doelman Erik Wijnbergen van Longa '30 niet mopperen dat zijn overtreding in de 36ste minuut van de eerste helft alleen werd bestraft met een strafschop voor de tegenpartij en niet tegelijkertijd met een tweede gele kaart, hetgeen voor hem einde wedstrijd had betekend. Moet wel vermeld worden dat Longa '30 vaste steunpilaar en regisseur Thom Berendsen node mist en dat halverwege de tweede helft een formidabele omhaal van Jordi Besselink niet voldoende was om in ieder geval de eer te redden.

Geflatteerde overwinning
Trainer/coach Erik Zandstra noemt in een reactie de overwinning van RKZVC verdiend, maar wel geflatteerd. "We begonnen zeer goed aan de wedstrijd. Zo was er zeker in de eerste 20 minuten niet te zien dat wij met een dergelijke einduitslag het onderspit zouden gaan delven. De drie doelpunten, die wij tegen kregen, moeten wij onszelf aanrekenen, waarbij het eerste doelpunt als cruciaal moet worden aangemerkt, omdat de overigens goed leidende scheidsrechter een overtreding van RKZVC over het hoofd zag. Maar let wel, Zieuwent heeft meer kwaliteit in de ploeg dan wij, waarbij ik niet onopgemerkt wil laten dat wij een belangrijke pion als Thom Berendsen juist in een dergelijke derby eigenlijk niet kunnen missen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant