Het bankje bij de acacia. Foto: PR BIJwei
Het bankje bij de acacia. Foto: PR BIJwei

Bomen planten op de BIJwei

Algemeen

LICHTENVOORDE - Stichting Lezen Werkt heeft op zaterdag 14 maart met een kleine groep deelnemers van Taalcafé Oost Gelre en TaalTeamAchterhoek en een aantal vrijwilligers NLdoet gevierd op de BIJwei. Vanwege de regels rondom het corona-virus en de hoge waterstand konden lang niet alle geplande werkzaamheden plaatsvinden, maar op deze prachtige voorjaarsdag was er wel ruimte voor Taal, Tuin en Ontmoeting in Lichtenvoorde.

Bij Kwekerij Geesink waren een acacia en Japanse vleugelnoot besteld. Deze werden met de trekker zorgvuldig in de vooraf gegraven gaten geplaatst. Deze bomen zijn geliefd bij de bijen, maar ze zijn ook bedoeld schaduw te geven aan de mensen in de zomer. De firma Welkoop had drie pakken wilde bloemenmengsels cadeau gedaan en tot grote verrassing van de aanwezigen zetten zij een robuust ogend bankje bij de acacia.

Een van de taalambassadeurs van het TaalTeamAchterhoek fotografeerde alles onder professionele begeleiding van fotograaf Aad Witteveen. De komende tijd krijgen nog meer mensen de gelegenheid zich te bekwamen in het foto's maken, bewerken en delen op social media. Stichting Lezen Werkt geeft hulp (bijvoorbeeld computerclinics) aan mensen die voor taalondersteuning naar het Taalcafé komen of deelnemen aan het TaalTeamAchterhoek.

Na al het hongerig makende buitenwerk zorgden de Irakese moestuinierders voor een heerlijke maaltijd. Vers klaargemaakte kuba, brood, salade en kip. Samen eten aan de picknicktafel in het voorjaarszonnetje.

De BIJwei is een stuk nieuwe natuur en cultuur gelegen aan de Martin Leliveltstraat, naast de Flierbeek. In het boekenkastje staan ruilboeken en er is een informatiefolder beschikbaar. Deze zijn gratis mee te nemen. De vrijwilligers en initiatiefnemers van de BIJwei hopen u er dit seizoen op de BIJwei te ontmoeten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant