Burgemeester Annette Bronsvoort en Walter Leemreize tijdens de aftrap van de theaterproductie 'Spiegelingen'.
Burgemeester Annette Bronsvoort en Walter Leemreize tijdens de aftrap van de theaterproductie 'Spiegelingen'. Henri Walterbos

Spiegelingen kiest voor kwaliteit en zekerheid

Algemeen

Spiegelingen kiest voor kwaliteit en zekerheid

Uitvoering op 5 mei gaat niet door

LICHTENVOORDE - Na een spoedberaad afgelopen weekend heeft ook de organisatie van Spiegelingen besloten het evenement voorlopig op te schorten. De theaterproductie zou in het kader van de 4 en 5 mei vieringen in Oost Gelre op 5 mei tweemaal worden opgevoerd in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Aan de productie werkten vele vrijwilligers uit heel Oost Gelre mee.

Afgelopen dinsdag ging de kogel door de kerk en moest voorzitter Walter Leemreize het teleurstellende nieuws mededelen aan alle vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen. "Allereerst voelen we ons natuurlijk verantwoordelijk voor de gezondheid van iedereen. Door alle maatregelen met betrekking tot het coronavirus is het onduidelijk hoe de situatie in het land er uit ziet na 6 april. Dat is voor een grote productie als deze een uiterst onzekere factor. Daarnaast kunnen er geen repetities plaatsvinden tot en met 6 april. Dit betekent dat we in tijdnood komen. Spiegelingen is een fantastisch project! We zijn trots op zoveel talent en zouden de bezoekers én onszelf tekort doen om kwaliteit in te leveren door gebrek aan repetitietijd."

De organisatie beraadt zich nog op een later moment om Spiegelingen alsnog uit te voeren maar kan daarover concreet nog geen toezeggingen doen. "Het is afwachten hoe het land zich stabiliseert. Daarnaast hebben we te maken met veel partijen en subsidieregelingen. We hopen dat alle deelnemers en sponsoren het enthousiasme vasthouden en dat we op een later tijdstip alsnog met elkaar onze vrijheid gaan vieren!", aldus Leemreize.

Hou voor alle verdere informatie de faceboekpagina in de gaten.


Facebook: Spiegelingen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant