In Lichtenvoorde wordt het muziekonderwijs gegeven in het pand aan de Patronaatstraat.
In Lichtenvoorde wordt het muziekonderwijs gegeven in het pand aan de Patronaatstraat. (archief Achterhoek Nieuws)

Nieuwe stichting SMOOG verzorgt muziekonderwijs

OOST GELRE - Met ingang van 1 juli 2020 wordt het muziekonderwijs in de gemeente Oost Gelre verzorgd door SMOOG, de Stichting Muziekonderwijs Oost Gelre. De stichting krijgt daarvoor subsidie van de gemeente. De subsidieregeling met muziekschool Boogie Woogie uit Winterswijk wordt stopgezet.

Door Kyra Broshuis

Voor de muziekverenigingen van Oost Gelre
SMOOG zal de muzieklessen verzorgen voor de leden van de muziekverenigingen in Oost Gelre. Het gaat in totaal om ongeveer 120 leden. Op termijn kan dit uitgebreid worden met het oppakken van de amv-lessen (algemene muzikale vorming) voor de basisscholen. De muzieklessen worden in Groenlo bij de Mattelier gegeven en in Lichtenvoorde aan de Patronaatstraat. “De lessen worden verzorgd door gediplomeerde muziekdocenten”, zo legt wethouder Jos Hoenderboom uit. “SMOOG heeft een goede organisatie neergezet en een plan ingediend voor kwalitatief en duurzaam muziekonderwijs.”

HaFa-onderwijs
Het bestuur van SMOOG heeft nu tot 1 juli de tijd om het muziekonderwijs verder de organiseren. De focus ligt daarbij op het zogenaamde HaFa-onderwijs wat staat voor Harmonie- en Fanfaremuziek. Bij harmoniemuziek horen houtblaasinstrumenten, koperblaasinstrumenten en slagwerk. Fanfaremuziek wordt vooral gespeeld met bugels, trompetten, hoorns, trombones en saxofoons. De wethouder is ervan overtuigd dat SMOOG het organiseren van de muzieklessen prima op de rails zal krijgen. “De stichting heeft een goed projectplan gepresenteerd en we hebben prima gesprekken gevoerd. Bovendien is er in 2019 al een start gemaakt met het zelf verzorgen van het muziekonderwijs. Dat wordt nu verder uitgebreid naar het totale HaFa-muziekonderwijs voor Oost Gelre.”

Boogie Woogie
De relatie met Boogie Woogie komt hiermee ten einde. “Dat is een bewuste keuze. We kiezen nu voor muziekonderwijs dichtbij huis. Op kwaliteit wordt niet ingeleverd én we realiseren een aanzienlijke besparing. We hebben overigens prima jaren gehad met Boogie Woogie en hebben onze keus uiteraard persoonlijk toegelicht.”

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten