De auto van het jaar 2020 is bekend

Het klinkt misschien gek omdat het jaar net pas begonnen is maar de auto van het jaar 2020 in al bekend. De Peugeot 208 is op 2 maart namelijk verkozen tot de beste auto van 2020 door een vakjury van 60 leden. De uitslag werd bekend gemaakt in Genève (Zwitserland). De 208 neemt daarmee het stokje over van de Jaguar I-Pace die 2019 werd verkozen tot auto van het jaar.

Het was de taak van een jury om door middel van een puntensysteem een score te geven aan 7 verschillende auto's. Deze zijn vooraf genomineerd en maakten allen kans om auto van het jaar te worden. De jury heeft de volgende auto's beoordeeld.
Peugeot 208
BMW 1-Series
Ford Puma
Porsche Taycan
Renault Clio
Tesla Model 3
Toyota Corolla

De 208 verslaat over andere de Tesla model 3

Door 39 punten meer binnen te halen dan de Tesla model 3 verzekerde de 208 de eerste plek op de ranglijst. Opvallend was dat de andere automodellen erg goed of erg slecht scoorden op verschillende punten. Doordat de 208 stabiele scores behaalde wist de auto van Peugeot toch de meeste punten binnen te halen. Je zou dus kunnen zeggen dat de auto geen uitblinker is maar allround wel de meeste voldoendes behaald.

Goedkoopste van de genomineerde auto's (samen met de Clio)
Opvallend is dat de 208 veel goedkoper is dan de Tesla model 3 en de Porsche Taycan die 2e en 3e werden. Het prijsverschil tussen de model 3 en 208 is bijna 30.000 euro. Samen met de Renault Clio was de 208 de goedkoopste van de genomineerde auto's. Je rijdt het nieuwste model al voor 17.100 euro. De conclusie is dan ook dat je met de 208 veel auto voor je geld krijgt. Ook als leaseauto is de 208 erg interessant. Je betaalt bijvoorbeeld maar 275 euro per maand voor de 208 (2020 versie) als financial lease als zzper terwijl je voor een model 3 al snel 600 euro kwijt bent.

De auto van het jaar is verkrijgbaar als benzine, diesel en elektrische uitvoering. Aan het interieur is veel tijd besteed en zelf bij het instapmodel krijg je veel technische snufjes die je in een duurdere auto zou verwachten. Ook het exterieur van de 208 heeft een uitermate premium uiterlijk en scoorde daarmee hoge ogen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Leads2Live. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten