Op het terrein van de Hamalandschool komen 9 huurwoningen.
Op het terrein van de Hamalandschool komen 9 huurwoningen. Foto: Kyra Broshuis

Negen woningen aan Van Ostadestraat

Algemeen

LICHTENVOORDE- Waar nu nog de Hamalandschool gevestigd is, aan de Van Ostadestraat in Lichtenvoorde, verrijzen straks negen levensloopbestendige woningen. De Hamalandschool gaat zoals bekend onderdak krijgen in het nieuwe IEKC aan de Varsseveldseweg. Daar komen verschillende scholen en organisaties op het gebied van educatie samen.

Door Kyra Broshuis

Levensloopbestendige sociale huurwoningen
Wethouder Marieke Frank over de plannen: “ProWonen heeft de ambitie om huurwoningen toe te voegen in Lichtenvoorde. Er is samen gekeken welke locaties daarvoor op relatief korte termijn in aanmerking zouden kunnen komen. Deze locatie aan de Van Ostadestraat leent zich goed voor woningbouw. ProWonen heeft nu een principeverzoek ingediend voor de bouw van negen levensloopbestendige sociale huurwoningen op deze locatie.”

Groeiende vraag
De gemeente is positief gestemd over de plannen van ProWonen. “Diverse onderzoeken laten zien dat er kwalitatieve tekorten en overschotten zijn tussen vraag en aanbod van woningen in de regio Achterhoek. Daarnaast blijkt uit de nieuwste Primos-prognose dat het aantal huishoudens in de regio Achterhoek tot 2030 blijft groeien. Er zijn daardoor op regioniveau extra woningen nodig bovenop de bestaande woningbouwafspraken die vastliggen in de Regionale Woonagenda Achterhoek 2015-2025”, zegt Frank.

“Op basis van het onderzoek 'Woningbouwbehoefte Oost Gelre' is er een behoefte van 560 woningen (2018-2025) met daarbij een bandbreedte tussen de 460 woningen en 660 woningen. Aan de hand van het besluit van de gemeenteraad van 17 september 2019 wordt dit als nieuw uitgangspunt genomen voor lokaal beleid en de woningbehoefte voor Oost Gelre. Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag en iets te doen aan de oplopende wachttijden heeft ProWonen de ambitie om 40-45 woningen toe te voegen in Lichtenvoorde. Er wordt gekeken naar de kansen in Lichtenvoorde waaronder schoollocaties, historisch waardevolle panden. De (binnenkort voormalige) schoollocatie Van Ostadestraat voorziet hierin.” De gemeente wil de kavels aan ProWonen leveren voor 25.000 euro per stuk. Dat is de geldende prijs voor kavels sociale woningbouw. De gemeente levert bouwrijpe grond. ProWonen zal contact leggen met de buurt en de plannen verder met de omgeving uitwerken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant