De finishvlag van de Avondvierdaagse blijft nog een jaartje in de kast liggen. Foto: PR A4D
De finishvlag van de Avondvierdaagse blijft nog een jaartje in de kast liggen. Foto: PR A4D

Avondvierdaagse schrapt vierdaags wandelevenement en marathon

Algemeen

LICHTENVOORDE - In deze voor iedereen roerige tijden, heeft ook de organisatie van de Avondvierdaagse besloten het wandelevenement dat gepland stond van 17 tot en met 20 juni niet door te laten gaan. Voorzitter Ronald Ebbers legt namens het bestuur uit hoe zij tot deze beslissing zijn gekomen.

"Na overleg met onder andere de gemeente en met het oog op de schrik die er bij de meeste mensen al behoorlijk in zit, willen we het publiek en de wandelaars niet voor een lastige keuze stellen. In onze ogen is het onmogelijk dat na 1 juni het corona-gevaar ineens geweken is. Verder is in de overweging meegenomen dat veel scholen en verenigingen op dit moment stil liggen en de organisatie ten behoeve van de vierdaagse ook niet meer rond kunnen of willen krijgen. Daarbij is er sprake van slechts 5 procent individuele lopers, de rest van de ruim 2000 vierdaagse lopers loopt in groepen. Daarom heeft het bestuur besloten duidelijkheid te scheppen: de avondvierdaagse en wandelmarathon gaan definitief niet door.

Wij denken daarbij aan alle vrijwilligers en al het werk dat zij ten behoeve van de organisatie al hebben verricht. Aan alle horecagelegenheden waarvan wij qua medewerking afhankelijk zijn en die op dit moment de zwartste pagina's van hun geschiedenis schrijven. We denken daarbij aan alle bedrijven die onze organisatie sponsoren. Onze overwegingen betreffen ook de publieke organisaties als politie, brandweer en gemeente.

Aan iedereen, lopers, ehbo-ers, allen die jaarlijks hun steentje bijdragen wensen we slechts dat jullie gezond blijven. Hou de aanwijzingen van het RIVM in acht en laten we volgend jaar gewoon gaan knallen. Aan overmacht valt niets te doen. Gezond (boeren)verstand gebruiken is op dit moment belangrijk en heeft ons tot dit besluit doen komen.

Hou u allen goed, pas goed op uzelf en blijf gezond. Onze organisatie staat als een huis en zal u volgend jaar met goede moed en vol enthousiasme weer begroeten."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant