Helaas dit jaar geen modeshow met de nieuwste voorjaarstrends. Foto: Jorieke Philippi/archief Achterhoek Nieuws
Helaas dit jaar geen modeshow met de nieuwste voorjaarstrends. Foto: Jorieke Philippi/archief Achterhoek Nieuws (Jorieke-Philippi)

Samen in actie voor ondernemend Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – Wees loyaal en koop lokaal. Niet eerder was deze uitspraak belangrijker dan in deze tijd. Met de afgekondigde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, zien veel lokale ondernemers hun omzet snel teruglopen. Klanten durven de deur niet meer uit of de winkel niet meer in terwijl ze toch graag juist nu de plaatselijke ondernemers willen ondersteunen. Daarom introduceert het Ondernemersfonds de website www.kooplokaallichtenvoorde.nl.

Door Annekée Cuppers

De medewerkers Anja Onstenk (organisatie evenementen) en Jorieke Philippi (promotie Lichtenvoorde) vertellen: "Normaal gesproken is dit voor ons een drukke tijd waarin we volop bezig zijn met de promotie van allerlei acties en evenementen voor het centrum van Lichtenvoorde. Nu deze werkzaamheden wegvallen, wilden we onze tijd en energie inzetten om de ondernemers in het centrum zoveel mogelijk te helpen deze moeilijke tijd door te komen. We hebben de deelnemers de vraag voorgelegd of zij behoefte hadden aan een speciale website voor Lichtenvoorde. Daarop ontvingen we zoveel positieve reacties dat we direct begonnen zijn met de bouw van de website."

Ondernemers de crisis door helpen
Op de site vindt de bezoeker per ondernemer de actuele informatie omtrent openingstijden en op welke manier klanten producten kunnen aanschaffen. Jorieke en Anja hopen dat veel inwoners van Lichtenvoorde en de kerkdorpen de weg naar de site weten te vinden. "We begrijpen dat mensen geneigd zijn hun boodschappen en andere benodigdheden online te bestellen bij de grote winkelketens maar het is heel belangrijk om dat nu juist niet te doen. Alle lokale ondernemers doen hun best om met inachtneming van de RIVM-richtlijnen klanten de gelegenheid te geven hun geld lokaal te besteden. Veel winkels zijn nog gewoon open maar het is ook mogelijk vooraf telefonisch of online te bestellen waarna je de bestelling af kunt (laten) halen of kunt laten bezorgen (vaak gratis). Zo zorgen we er met zijn allen voor dat we straks na de crisis nog steeds een aantrekkelijk centrum hebben."

Modeshow geannuleerd
"Hadden we eerst nog hoop de voorjaarsmodeshow door te kunnen schuiven naar mei, inmiddels weten we dat dat ook geen haalbare kaart is. Nog verder uitstellen, bleek ook geen oplossing in verband met de Zomermarkt en de vakantietijd. Daarbij is de tijd van het jaar dan ook niet meer geschikt. Om het publiek toch nog een idee te geven wat voor moois de Lichtenvoordse modezaken te bieden hebben, hebben we Debby Lakerink van Styled by Debby gevraagd een artikel te schrijven over de trends van dit moment, ondersteund met foto's van de collectie zoals die in de lokale winkels hangt. Juist omdat het zo rustig is, kun je met een gerust hart naar de winkel komen. En voor wie dat toch liever niet wil, sommige kledingzaken bieden zelfs de mogelijkheid om op afspraak na 18.00 uur te komen shoppen zodat je gegarandeerd de winkel voor je alleen hebt."
Voor alle ondernemers

Hoewel de website www.kooplokaallichtenvoorde.nl is opgericht vanuit het Ondernemersfonds Lichtenvoorde, kunnen ook andere ondernemers die hiervan geen lid zijn zich aanmelden voor publicatie en promotie van hun bedrijf op deze site. Hieraan zijn geen verdere kosten verbonden, voorwaarde is wel dat zij een fysieke winkel hebben. "Ondernemers hebben het in deze tijd al moeilijk genoeg, laten we elkaar steunen want met zijn allen dragen we bij aan de leefbaarheid van ons dorp.'

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden