Voorleesbrigade pakt de telefoon

BORCULO - Alle maatregelen rondom het corona-virus gaan de Nederlander niet in de koude kleren zitten. In de tijd van thuisblijven en anderhalve meter afstand heeft Lang Leve Kunst iets bedacht om ouderen uit Aalten, Berkelland, Oost-Gelre en Winterswijk wat moois te kunnen bieden, via de telefoon. Vele vrijwilligers van de Telefonische Voorleesbrigade in de Oost-Achterhoek staan klaar om samen met de luisteraar een kwartiertje weg te kruipen in een mooi verhaal. Even weg uit het nu en de zorgen van alledag.

Wie zich aanmeldt wordt gebeld door een vrijwilliger van Lang Leve Kunst om af te spreken wat een geschikt voorleesmoment is. Zes keer, op momenten naar keuze, leest de vrijwilliger via de telefoon een kwartiertje voor. Gezamenlijk wordt een verhaal of gedicht uitgekozen. Na het voorlezen is er gelegenheid om nog even na te praten en wordt er een afspraak gemaakt voor de volgende keer. Natuurlijk is het mogelijk om het voorlezen via de telefoon eerst een keer uit te proberen. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.
Dit kan per e-mail (voorkeur) of telefonisch bij Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek/ Boogie Woogie Cultuurcentrum: e-mail info-llkoa@boogiewoogie.nl of tel. 0543-515569 (ma-woe-vrij van 9.30 tot 11.30 uur). Vermeld naam, telefoonnummer en woonplaats. Aanmelden kan ook via Kruiswerk: tel. 0314-357430 (ma t/m vrij 9.00-13.00 uur).
De Telefonische Voorleesbrigade is een project van Lang Leve Kunst en Naoberschap van de Gruitpoort en Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek van Boogie Woogie Cultuurcentrum. Het is ontwikkeld in samenspraak met Kruiswerk Achterhoek en Liemers.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden