Sandra met links geflankeerd door Jan Ottink en staand Jan Kolkman.
Sandra met links geflankeerd door Jan Ottink en staand Jan Kolkman. (Foto: Paul van Druten)

Sandra’s Zomersessies ‘spin-off’ ruïne-sessies Paul’s Kitchen

'Wat is het toch fijn om weer even muziek te maken'

AALTEN/OOST GELRE - Paul’s Kitchen is inmiddels een fenomeen, evenals zijn concertregistraties van met name relatief onbekende bandjes. Vanwege de coronacrisis valt er weinig te filmen in zaaltjes en kroegen. Jammer voor Paul maar zeker ook voor zijn duizenden volgers, evenals muzikanten en bandjes want Paul zorgt voor een prachtig stukje promotie van de gehele bandjes- en muziekscene in met name de Achterhoek.

Door Henri Walterbos

Paul van Druten zou Paul van Druten niet zijn als hij hier niet iets op bedenken zou, creatief als hij is. “Eerst ben ik doorgegaan met Paul’s Kitchen, maar dan zonder Alan Gascoigne. Die valt met zijn leeftijd toch in een risicogroep. Heb ik anderen uitgenodigd, zonder Alan erbij. Ook daar ben ik al snel mee gestopt want je haalt toch wel steeds weer mensen in huis. Ik dacht wel direct ‘wat nu?’. Ik ben toen een beetje aan het dronen geslagen. Dat is sinds januari een nieuwe hobby van me. Toen kwam ik in Miste terecht bij de ruïne en dacht daar direct ‘dit is um’. Als het mooi weer is, vraag ik muzikanten hiernaar toe te komen om enkele liedjes te spelen. Dat is zo’n iconische plek,” is Paul euforisch. “De eerste die ik benaderde was Mart Hillen, die direct ‘ja’ zei. Een dag later stond het er al op. Van daaruit ben ik verder muzikanten gaan benaderen en had ik er op een gegeven moment een of twee op een dag.”

‘Spin-off’
Ook Sandra Vanreys verscheen in Miste. De Aaltense was zeer enthousiast en al kletsend na haar sessie ontstond daar zomaar een nieuw idee, een ‘spin-off’ van de ruïne-sessies, eveneens in het verlengde van Paul’s Kitchen. “Klopt,” bevestigt Sandra. “Wat ik eigenlijk nog een keer graag zou willen doen is net als wat Ilse Delange doet met die muzikale gasten op een veranda ergens in Amerika: samen muziek maken. En dan bij mij thuis. Wij hebben zo’n mooie houten overkapping. Dat geeft een mooi sfeertje.” Paul was direct enthousiast, en dan weet je ‘het gaat door.’ “Ik zei direct ‘wat een goed idee,” lacht Paul. “Jij regelt de mensen maar, zei ik tegen Sandra. Ik kom wel filmen.”

Sandra is erg blij met de resultaten en reacties tot op heden en de animo van de zangers en artiesten, allen uit de Achterhoek. “Het zijn allemaal muzikale vrienden. Sommigen had ik al een tijdje niet gezien. Dan is het extra leuk. We hebben al diverse sessies opgenomen, waaronder Gilbert van Zolingen van Perfect Showband, Idols, ‘Deutschland sucht den Superstar’ en The Voice-kandidaat Mitch Lodewick die ook de naam ‘Sandra’s Zomersessie’ bedacht, en Voice of Holland-kandidaat Meike Ubbink, die ik beiden zangles heb gegeven, en Jan Ottink en Jan Kolkman.”

Paul geniet ervan, is helemaal in zijn element. “Sandra doet dat erg leuk. Er ontstaan leuke gesprekjes. Een erg leuke vrouw. Het is altijd hartstikke gezellig.” Ook ontstaan er dan wel eens spontane jamsessies zoals Jan Kolkman, Sandra Vanreys en Jan Ottink. “Jan Kolkman zegt tijdens een praatje na afloop van zijn opname met Sandra, waarbij ook Jan Ottink nog aanwezig was: Hey, kennen jullie ‘You never can tell’ van Chuck Berry? Zullen we dat spelen?' Dat noem ik een bonustrack en post ik apart. Hartstikke leuk. De filmpjes worden erg veel bekeken.” Ook Sandra geniet. “Het is zo leuk om te doen. Tijdens de repetitie zei Jan Ottink ook al ‘wat is het toch fijn om weer even muziek te maken.’ Je mist ook het contact met je publiek. Zo kun je mensen toch voorzien van muziek."

Dialect
De sessie met Jan Ottink zou bestaan uit dialectnummers. “Zo hebben we ook samen mijn nummer ‘De Achterhoek’ gedaan waarvan Arie Ribbers al een keer een dialectversie had gemaakt om in te sturen voor de Gelderse Kleiroze. Paul was lyrisch en zei ‘Twee Achterhoekse artiesten samen. Daar moeten we iets mee doen’.” En zo gebeurde. Paul maakte een prachtige clip met door hem zelf geschoten beelden met zijn drone. “Het is prachtig geworden,” vindt Sandra. “Ik had het zondagmorgen al vroeg binnen. Het is een mooie promotie voor de Achterhoek.”


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden