Yulia Tsvetkova wordt o.a. beschuldigd van 'homopropaganda' vanwege deze tekening met de titel: 'Het gezin is waar liefde is. Steun LHBTI+-gezinnen’.
Yulia Tsvetkova wordt o.a. beschuldigd van 'homopropaganda' vanwege deze tekening met de titel: 'Het gezin is waar liefde is. Steun LHBTI+-gezinnen’.

Activist vervolgd om tekening vrouwelijk lichaam

OOST GELRE/AALTEN - De Russische kunstenares en activiste Yulia Tsvetkova wordt beschuldigd van het ‘maken en verspreiden van pornografische materialen’. Tsvetkova, die zich inzet voor vrouwenrechten en LHBTI’ers, had op sociale media tekeningen geplaatst van het naakte vrouwelijk lichaam. Indien schuldig bevonden, kan ze tot zes jaar gevangenisstraf krijgen. 'Absurd', stelt Amnesty, dat actie onderneemt om de kunstenares op vrije voeten te krijgen.

Huisarrest
In afwachting van haar proces zat Tsvetkova sinds november 2019 onder huisarrest. Ze mocht zelfs niet voor een behandeling naar de tandarts. De rechter herriep haar huisarrest op 16 maart maar ze mag haar woonplaats niet verlaten.

‘Homopropaganda’
Er loopt nog een tweede aanklacht tegen haar vanwege een tekening van twee gezinnen: een met twee moeders en een met twee vaders. Die plaatste ze online met de titel ‘Het gezin is waar liefde is. Steun LHBTI+-gezinnen’. Volgens de autoriteiten overtrad ze hiermee de wet tegen ‘homopropaganda’.

Draag een steentje bij; met één handtekening kan men al bijdragen aan een betere wereld. Zet een handtekening onder de petitie die ligt in de bibliotheek in Aalten of wordt schrijfabonnee.

Voor meer informatie over onder andere de schrijfactie kan men contact opnemen met: Amnesty Aalten/Oost Gelre via amnestyaaltenoostgelre@gmail.com. Ook op twitter: Amnesty Aalten en Facebook: Amnesty Aalten Oost Gelre.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden