Nu is het water nog spiegelglad maar vanaf 18 mei mag zwembad Meekenesch weer bruisen!
Nu is het water nog spiegelglad maar vanaf 18 mei mag zwembad Meekenesch weer bruisen! (archief Achterhoek Nieuws)

Meekenesch vanaf 18 mei weer open

'Kom weer zwemmen en laten we samen zorgen dat het Meekenesch weer bruist!'

LICHTENVOORDE - Feest bij zwembad Meekenesch! Het bad mag vanaf 18 mei weer open. Goed nieuws voor alle betrokkenen maar ook werk aan de winkel voor de organisatie want naast de algemene richtlijnen van het RIVM is er ook een protocol opgesteld voor zwembaden. Dit heeft bij Meekenesch geresulteerd in een eigen 'corona-protocol' waarmee iedereen - gasten, vrijwilligers en medewerkers - weer veilig en verantwoord bij Meekenesch terecht kan.

Spontaan komen zwemmen, dat is er voorlopig nog niet bij en dat is even wennen. Er wordt gewerkt met een reserveringssysteem en om voldoende afstand te kunnen waarborgen, worden de aantallen bezoekers beperkt. Wat betekent dat voor de zwemlessers, banenzwemmers, doelgroepers, discozwemmers, kortom voor iedereen? Dit zijn de belangrijkste zwembadregels op een rij.

Basisregel is ook in het zwembad: houd 1,5 meter afstand.
Reserveer voor banenzwemmen, vrij zwemmen en doelgroepen.
Zwemkleding thuis aantrekken.
Douchen voor en na het zwemmen is niet toegestaan.
De horeca blijft tot 1 juni gesloten.

Om zoveel mogelijk mensen toch te kunnen laten zwemmen is het banenzwemmen opgedeeld in blokken van een half uur, waarvoor dus gereserveerd moet worden. Voor abonnementhouders/doelgroepabonnementen geldt dat het abonnement verlengd wordt met de tijd die niet gezwommen kon worden. Men kan zelf bepalen wanneer men het abonnement weer ‘aan wil zetten’ of het geparkeerd wil laten staan. Ook kan men er in deze periode voor kiezen om voor een ‘losse’ doelgroeples te betalen.

Zwemles
De organisatie wil er zo snel mogelijk voor zorgen dat de kinderen weer zwemles krijgen, de instructeurs kunnen niet wachten! Om ook op een voor instructeurs en alle kinderen, op elk zwemniveau, veilige manier zwemles te kunnen geven, zijn er voor sommige groepen aanpassingen bedacht, dat vraagt nog iets meer voorbereiding. De ouders van de zwemlessers zijn hierover geïnformeerd. De zwemlessen starten weer vanaf 25 mei.

Overige informatie wordt in het zwembad en op de website en Facebook gecommuniceerd. Kijk op www.meekenesch.nl en op de facebookpagina voor de meest actuele informatie. Voor vragen stuur een mail naar jeroen@meekenesch.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden