KBO schort alle activiteiten op

KBO schort alle activiteiten op

LICHTENVOORDE - Het coronavirus is de wereld, het land en ook zeker Lichtenvoorde nog lang niet uit. Naast de dagelijkse persberichten, deden onder andere alarmerende berichten over dorpsgenoten die recentelijk nog opgenomen zijn in het ziekenhuis, het bestuur van Krachtige Belangen Organisatie voor 50-plussers al heel snel beslissen om de aanvankelijke sluiting tot 1 juni te verlengen tot 1 september.

Voorzitter Stien Pothof vertelt: "Alle activiteiten in en om de Treffer die vallen onder de vlag van de KBO worden niet hervat. Nagenoeg alle leden van de de vereniging behoren tot de risicogroep. Welke (hygiëne)maatregelen je ook treft, het gevaar van iets over het hoofd zien, slordigheid in het naleven van de regels… de onzichtbare boosdoener ligt constant op de loer. Reden om de goden niet te verzoeken. Een hard maar duidelijk besluit."

Stilte alom in en om het gebouw waar wekelijks ruim vierhonderd 50-plussers hun dosis sportiviteit, hersengymnastiek, kopje koffie, liefde voor zang, algemene kennis, dansplezier, kaartochtend, bingo, schilderles en nog veel meer gezelligs komen ophalen. "Het is even niet anders, we moeten er door en we komen er wel door", vervolgt Stien, "Leden ontvangen op 4 of 5 juni het maandblad van KBO-PCOB. Tegelijkertijd zal dan een schrijven van het bestuur aan haar leden meekomen. Het ligt uiteraard in de bedoeling om na 1 september, wanneer de maatregelen het toelaten, weer volop van start te gaan. Maar een aantal beperkingen zullen toch ook voor een deel van de KBO-activiteiten gaan gelden. Achter de schermen wordt gewerkt aan oplossingen om alle leden na 1 september weer zoveel mogelijk aan hun trekken te laten komen. Maar het KBO-koffiedik en de glazen bol zijn momenteel zodanig weinigzeggend en mat dat niemand zich al aan een voorspelling waagt."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden