De muurschildering in de Dijkstraat.
De muurschildering in de Dijkstraat. (Foto: Annekee Cuppers)

Googly-eyes vangen blik van winkelend publiek

LICHTENVOORDE - Opnieuw een muurschildering in het centrum van Lichtenvoorde in het kader van het street art-project Geef Lichtenvoorde Kleur. Een Utrechtse kunstenaar, bekend onder zijn artiestennaam Jan is de Man, maakte een ontwerp op de muur van Cafetaria Snelbuffet aan de Dijkstraat. Het betreft hier een tijdelijke muurschildering.

In de nabije toekomst krijgt de straat meer aandacht in verband met de nieuwbouw van de bibliotheek en het nog te ontwikkelen evenementenplein. Natasja Scharenborg van het street art-project vertelt: "De eigenaar wilde het pand laten schilderen, maar heeft dat nog even uitgesteld. Superleuk dat hij aan dit project wilde meewerken. En wie weet staan er in de toekomst nog meer leuke street art-projecten op stapel. Met al die nieuwbouw in het centrum komen er weer heel wat muren bij."

De eigenaar heeft plannen om het pand na de zomer te schilderen. Dan zullen de googly-eyes van Jan is de Man weer verdwijnen. Tot die tijd vormen ze een mooie blikvanger in de aanloopstraat naar de Markt.


janisdeman.com

geeflichtenvoordekleur.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden