De jubileumcommissie ’90 jaar Longa ‘30’ met vlnr Theo Hulshof, Marcel Mellink en Roy Baks. Foto: Theo Huijskes
De jubileumcommissie ’90 jaar Longa ‘30’ met vlnr Theo Hulshof, Marcel Mellink en Roy Baks. Foto: Theo Huijskes (Theo Huijskes)

Longa ’30 staat op afstand stil bij het 90-jarig bestaan

Jubileum-activiteiten verplaatst naar 2021

Door Theo Huijskes

LICHTENVOORDE - Duidelijk rekening houdende met de vereiste afstand als gevolg van het huidige coronavirus, geeft de jubileumcommissie ’90 jaar Longa ’30’, zittende in een kale en mistroostige sportkantine van De Treffer in Lichtenvoorde, tekst en uitleg over de geplande en inmiddels vanwege de crisis uitgestelde activiteiten en festiviteiten. De driekoppige commissie, bestaande uit de hoofdbestuursleden Theo Hulshof, Marcel Mellink en Roy Baks, is enerzijds teleurgesteld over de gemaakte, tevens noodgedwongen koerswijziging, maar beseft anderzijds terdege dat in de huidige tijd de gezondheid van iedereen te allen tijde voorrang krijgt.

Is Longa ’30 (Lichamelijke Ontspanning Na Gedane Arbeid) in 1930 (oprichtingsdatum 1 april) op de Pastoorsweide, destijds gelegen ter hoogte van de Pastoor Sandersstraat, van start gegaan met slechts 25 actieve leden, de aanwas van nieuwe leden ging vervolgens in een razend tempo. Zo groeide de Lichtenvoordse voetbalclub na de Tweede Wereldoorlog vrij snel uit naar een vereniging, die 500 leden telde. Anno 2020 telt Longa ’30 1.200 leden en heeft daarnaast circa 300 enthousiaste vrijwilligers ter beschikking voor de talrijke te verrichten werkzaamheden op en rond het sportpark De Treffer aan de Raadhuisstraat.

Jubileumactiviteiten
Het drietal commissieleden had voor dit jubileumjaar een bijzonder kleurrijk en gevarieerd programma in gedachten voor jong en oud. Een tweetal onderdelen, te weten de Voetbalquiz en de Pubquiz, zijn vooralsnog verschoven naar het najaar van 2020. Verder staat er nog een grootscheepse voetbalplaatjesactie op de rol. Een en ander in nauwe samenwerking met Jumbo Lichtenvoorde. Daarnaast is gekozen om nu reeds een aantal, speciaal op het jubileum afgestemde activiteiten op de jaarkalender van 2021 te plaatsen. Hierbij valt te denken aan de Ajax-clinics, een speciale keeperstraining te verzorgen door de keepers-familie Boschker, een voetbalwedstrijd tussen een team van de Businessclub van Longa ’30 en het team Dave Bus, alsmede een feestavond voor alle Longa ’30-vrijwilligers. Hulshof, Mellink en Baks benadrukken hierbij nog eens duidelijk dat hetgeen in het vat zit, absoluut niet zal verzuren. “Hiermee doelen wij onder andere op het Longa ’30-weekend, de reünie voor alle leden en in het bijzonder oud-leden en last but not least een instuif 2021 met daarbij na een thuiswedstrijd van Longa ’30 1 in de competitie voor alle supporters 90 minuten lang een biertje voor 90 cent en dan misschien wel 91 minuten lang een biertje voor 91 cent!”        

Jubileumkrant
Wat de jubileumcommissie dit jaar wel heeft doorgezet, en dat ook met het oog op de coronacrisis, die al een streep haalt door tal van activiteiten en festiviteiten en daarbij ook nog eens tal van leeftijdsgroepen dwingt om zoveel mogelijk thuis te blijven, is de uitgifte van en de inmiddels in de gehele gemeente Oost Gelre huis aan huis verspreide, speciale jubileumkrant. Theo Hulshof geeft in het verlengde hiervan nog eens aan dat in het kader van de huidige bizarre tijd deze krant is begroet als een welkome verrassing en een en ander in bijzonder door de vele Longa ’30-fans. “Ik ben niet alleen blij dat deze krant juist nu, mede dankzij niet minder dan 130 sponsoren, zorgt voor een stukje afleiding, maar ook dat zovele trouwe Longa ’30-mensen redactioneel hebben meegewerkt om deze special vorm en met name inhoud te geven. Als voetbalvereniging kunnen wij daar bijzonder trots op zijn!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!