Afbeelding

Restantbedrag uitzwaai-actie Manus naar Antonius van Leeuwenhoek Foundation

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op 13 mei overleed Manus van Ooijen. Vanwege de coronamaatregelen kon er van een massaal eerbetoon geen sprake zijn. Een aantal vriendengroepen en stamgasten namen het initiatief een vliegtuigje over Lichtenvoorde te laten vliegen met de tekst 'Manus, bedankt voor wie je was'. Inwoners van de Keistad konden zo vanuit hun eigen tuin of straat een applaus brengen aan Lichtenvoords markantste kroegbaas. Foto's van deze actie zijn gebundeld in een speciaal boek dat afgelopen vrijdag aan Anneke van Ooijen en dochter Marieke werd overhandigd.

De organisatie vertelt: "Verschillende verenigingen, vriendengroepen en anderen die zich betrokken voelden bij Manus hebben financieel bijgedragen in de kosten van de uitzwaai-actie. Er werd flink in de buidel getast en daarom hebben we na aftrek van alle kosten nog bedrag overgehouden van € 1800,41. In gezamenlijk overleg met Anneke en Marieke hebben we besloten dat geld te doneren aan een goed doel. Er is gekozen voor de Antonius van Leeuwenhoek Foundation met als achterliggende gedachte dat het leed van het verleden en nu, hopelijk alle mensen in de toekomst bespaard mag blijven."

De organisatie wil iedereen die in welke vorm dan ook heeft bijgedragen aan het afscheid van Manus heel hartelijk bedanken. "Fantastisch, dat zoveel mensen zich met Manus verbonden voelden."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant