Bloemen bij het gemeentehuis. Foto: PR
Bloemen bij het gemeentehuis. Foto: PR

Bloemen voor vrijheid en democratie

Bloemen voor vrijheid en democratie

LICHTENVOORDE - Bezorgde burgers legden afgelopen zondag in heel Nederland bloemen bij stad- en gemeentehuizen om aandacht te vragen voor de vrijheid en democratie die in deze tijd onder grote druk staan. De actie ontstond nadat diverse anti lockdown-demonstraties die in het weekend zouden plaatsvinden door de rechter werden verboden. Ook bij het gemeentehuis in Lichtenvoorde werden op het plein en bij de toegangsdeur bloemen gelegd.

De woordvoerder namens de gemeente reageerde desgevraagd: "Wij hebben vandaag inderdaad bloemen op het plein voor het gemeentehuis aangetroffen. Op een kaartje bij de bloemen stond de tekst ‘Voor vrijheid & democratie, zorg er goed voor’. Het college heeft er kennis van genomen en onderschrijft die boodschap. Vrijheid en democratie zijn een groot goed en aan ieder van ons de taak om daar vanuit de eigen verantwoordelijkheid goed voor te zorgen."

De bloemen zijn inmiddels naar binnen gehaald. De dahlia is in de publieksruimte neergezet, conform de wens op het bijgevoegde kaartje om voor de plant te willen zorgen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden