FZC

FZC

FZC

Het eerste half jaar van het meest vreemde jaar zit er bijna op. Ik lijk het te gaan overleven.
Gelukkig waren er de laatste tijd leuke dingen te zien op tv. Vooral op CNN, de cabaretvoorstellingen van Donald Trump. Als zo'n man de Voor-Beltrumse kermis zou moeten vertegenwoordigen, zou je als organisatie schamen. Maar gelukkig is Donnie maar de baas van het machtigste land ter wereld.
Als hij dit leest, zal hij de Groenlose Gids en de Elna ook wel uitmaken voor fake media.

Misschien vindt hij dat van Achterhoek Nieuws Winterswijk ook wel. Ik las daar het bericht dat de bloemen die afrikaantjes heetten (en voor mij gewoon blijven heten) nu zijn ingezaaid onder een andere naam. Maar volgens de redactie flora en fauna was dat altijd al de officiële naam voor het plantje, dus we moeten niet alles framen binnen de (anti-)racismediscussie.

Wat ook een pareltje was op televisie: de speciale uitzending maandagavond van Veronica Inside. Johan Derksen werd onderworpen aan een soort interventietribunaal vanwege zijn 'grap' de week ervoor. Hij vroeg zich toen af of een Zwarte Piet die ergens op een demo was verschenen niet Akwasi was. Dit nadat Derksen tekeer was gegaan over Akwasi die tijdens een andere demo (er zijn wat demo's, daarom gebruik ik ook niet het volledige woord demonstratie(s), dat neemt zoveel ruimte in beslag) had gezegd dat hij Zwarte Piet in zijn gezicht zou trappen. Dat zou hij weer bedoeld hebben als ZP (= Zwarte Piet, ruimtebesparing) als fictief karakter.

Als Akwasi nou een vent was geweest (oei, onbedoeld seksistische opmerking) was hij aangeschoven bij VI (= Veronica Inside, ruimtebesp.). Maar nee. De uitzending was eigenlijk niet om aan te zien en tegelijk ook heel erg wel om aan te zien. Het waren een stel overjarige kleuters van verschillende kleuren. Ja maar, jij hebt dat gezegd, wat was je intentie, ja maar ...

Heeft het echt ergens toe bijgedragen? Natuurlijk niet. Maar wel lekker hoge kijkcijfers voor VI (niet Voetbal International). En weer lekker veel getweet op Twitter. Dat socialmediaplatform kan dat wel gebruiken, want is de laatste jaren natuurlijk behoorlijk voorbij gestreefd qua gebruikcijfers door andere platformen.

Ik denk dat de hele VI-rel gewoon een stunt is van John de Mol en Jack Dorsey.
En nou op naar het tweede halfjaar van 2020.

Mvg, Fr.

PS. Koopt bij de adverteerders op deze twee pagina's!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden