Loes Gunnewijk. Foto: PR
Loes Gunnewijk. Foto: PR

Gratis clinic wielrennen voor dames door bondscoach Loes Gunnewijk

Algemeen

Georganiseerd door fietsclub ‘t Muurtje

AALTEN – Het dameswielrennen zit in de lift, van de 85 leden van fietsclub ’t Muurtje zijn er 25 vrouwelijk. Om deze reden is het idee geopperd om een wielrenclinic voor dames te organiseren. Op woensdag 8 juli komt Loes Gunnewijk, bondscoach en oud-wielrenster, naar Aalten om de wielrenclinic voor dames te verzorgen. Deelname is gratis, ook niet-leden van ’t Muurtje zijn van harte welkom. De clinic duurt drie uur en bestaat uit een uurtje theorie waarna de dames naar de wielerbaan van Sportpark Zuid gaan. Aanvang 18.45 uur, startlocatie BackYard ’t Muurtje bij SETZ Huiskamer.

Loes Gunnewijk heeft haar sporen ruimschoots verdiend als wielrenster, ze was bijna vijftien jaar zeer succesvol met als specialisme het tijdrijden. Ze won diverse prestigieuze wielerwedstrijden zoals de Topcompetitie, de Giro Donne en de Ronde van Drenthe. Ze werd Nederlands kampioen op de weg bij de profs in 2010 en 2006 met de tijdrit. Ook wist ze diverse etappes in grote koersen op haar naam te schrijven. In 2012 kwam ze in actie tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen. Na haar actieve carrière deed ze de opleiding tot ploegleider. In 2019 werd ze bondscoach van de Nederlandse elite-, belofte- en junior-vrouwen.

“Loes komt graag haar ervaringen delen met ervaren en minder geoefende wielrensters maar ook met dames die eens willen kijken of deze tak van sport iets voor ze is. Deelname aan de wielrenclinic is gratis, ook voor niet-leden van ’t Muurtje. Aanmelden kan door vóór 5 juli een mailtje te sturen naar secretaris@fietsgroepmuurtje.nl Een fiets en helm lenen kan, dat wel graag aangeven bij het inschrijven”, legt John Theissen, secretaris van fietsgroep ’t Muurtje, uit. Volgens John fietsen dames niet vaak in groepen terwijl mannen regelmatig samen gaan fietsen of mountainbiken. Hij geeft aan: “Daarom lijkt het ons goed om alleen voor dames een clinic te organiseren, zodat ze kunnen beleven hoe het is om samen te fietsen. We hopen natuurlijk dat veel vrouwen zich opgeven, het is geheel vrijblijvend, je hoeft geen lid te worden van fietsgroep ’t Muurtje, maar dat mag uiteraard wel. Trainers van onze fietsgroep zullen assisteren bij de clinic, we gaan tijdens het fietsen ook de baan op bij Sportpark Zuid. Het is handig om eventuele vragen al bij het aanmelden te stellen, bijvoorbeeld over voeding of trainingsschema’s. Dan kan Loes daar tijdens het theoretische gedeelte op in gaan. Na de clinic is er gelegenheid om na te praten met onze trainers en bondscoach Loes.”

Fietsgroep ’t Muurtje is in 2013 ontstaan door een initiatief van veertien personen. Later sloten zich meer fietsers aan. Momenteel telt de fietsclub 85 leden, waarvan 25 vrouwen. ’t Muurtje mag rekenen op een groot aantal trouwe sponsoren. Het ‘thuishonk’ is de BackYard bij SETZ Huiskamer. “Onze leden zijn in groepen verdeeld. Van de A-groep met snelle fietsers tot de C-groep waar de snelheid wat lager ligt. Er is ook een mountainbikegroep. ’t Muurtje is een gezellige en sportieve fietsclub, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. We organiseren het hele jaar door leuke evenementen zoals de oliebollentocht, Ardennentocht en een uitstapje naar de wielerbaan bij het Omnisportcentrum in Apeldoorn, waar officiële wedstrijden worden gehouden, zoals het WK. We zijn lid van de fietsbond NTFU. Informatie over onze fietsclub en alle activiteiten zijn te vinden op onze website.“


www.fietsgroepmuurtje.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant