Beste gaming laptop van dit moment

In menig woning in Nederland heeft de vaste computer inmiddels plaatsgemaakt voor een laptop of een tablet. Deze verschuiving pakt echter niet voor iedereen even goed uit. Dit is bijvoorbeeld het geval voor gameliefhebbers. Laptops en tablets hebben doorgaans namelijk aanzienlijk minder geheugen dan een vaste computer. Soms is het geheugen zelfs zo klein dat er niet eens een fatsoenlijke game op geïnstalleerd kan worden. Gelukkig betekent dit niet dat je niet meer kunt gamen zonder vaste computer. Je kunt tegenwoordig namelijk een gaming laptop kopen. Ben je nog op zoek naar zo’n laptop? Wij helpen je daar in deze tekst een handje bij, zodat jij straks in staat bent de beste gaming laptop uit te zoeken.

Hoe zit het met de processor?
Een processor is een onmisbaar onderdeel van een computer. Dit geldt niet alleen voor een vaste pc, maar ook zeker voor een laptop. De processor zorgt er namelijk voor dat alles wat jij op het apparaat doet op een makkelijke en snelle manier wordt uitgevoerd. Het is jou inmiddels dus al wel duidelijk dat een processor ook voor een gaming laptop van groot belang is. Kijk daarom ook gericht naar dit onderdeel wanneer je op zoek bent naar een laptop om op te gamen. Kies bij voorkeur voor een snelle processor. Hoe sneller de processor is, des te sneller hij de taken uitvoert. Hierdoor loopt een game bijvoorbeeld minder snel vast en hapert hij niet.

Is de grafische kaart sterk genoeg?
De processor mag dan onmisbaar zijn, toch is het niet het belangrijkste onderdeel van een gaming laptop. Nee, want dat is namelijk de grafische kaart. De grafische kaart is verantwoordelijk voor de resolutie waarin je een game speelt. Als gameliefhebber wil je jouw games natuurlijk het liefst in een zo hoog mogelijk kwaliteit spelen. Met een gaming laptop is dat mogelijk. Kijk echter wel even hoe het met de kwaliteit van de grafische kaart zit. Gaat het om een NVIDIA GeForce? Dan kun je jouw games doorgaans zonder problemen op de betreffende laptop spelen.

Wat is de kwaliteit van het beeldscherm?
Een game wordt gedraaid met behulp van de processor en de grafische kaart. Het beeldscherm is echter zeker net zo belangrijk bij een gaming laptop. Een gaming laptop van goede kwaliteit, heeft een hoge resolutie. Hierdoor is de game een stuk realistischer dan wanneer je speelt op een laptop met een scherm met lage resolutie. Kijk echter niet alleen naar de resolutie, maar ook naar de grootte van het scherm. De meeste gamers vinden het namelijk prettig om op een gaming laptop met een groot scherm te spelen.

Heeft het apparaat voldoende geheugen?

Indien je een fervent gamer bent, heb je ongetwijfeld een spel dat je regelmatig speelt. Mogelijk speel je zelfs wel meerdere verschillende games. In dat geval vraag je behoorlijk wat van het geheugen van jouw computer. Indien je meerdere games speelt, is het verstandig om voor een laptop met voldoende geheugen te gaan. Kijk dus ook naar de harde schijf. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een SSD en HDD. Laatstgenoemde is de goedkoopste, maar werkt aanzienlijk langzamer dan een SSD. Kijk hier dus goed naar voordat je een gaming laptop uitzoekt. En kijk ook of er voldoende opslagruimte beschikbaar is.

Maak altijd een vergelijking
Vroeger was het aanbod gaming laptops nogal schaars, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Zoek maar eens op het internet en je krijgt direct een groot aantal gaming laptops onder ogen. Het is dus niet lastig om een gaming laptop te vinden. Bedenk je echter wel dat niet iedere laptop ook van een goede kwaliteit is. Daarom raden wij je aan om gaming laptops altijd eerst met elkaar te vergelijken voordat je tot aankoop overgaat.

Bij zo´n vergelijking kijken veel gamers alleen naar de prijs van een laptop. Het is nou eenmaal prettig wanneer je een goedkope gaming laptop op de kop kunt tikken. Bedenk je echter goed dat het niet om de prijs draait, maar om de kwaliteit van de laptop. Hoe goedkoper deze is, des te minder de prestaties die het apparaat levert. Kijk daarom niet alleen naar de prijs, maar ook naar de processor, grafische kaart, kwaliteit van het beeldscherm en het geheugen. Alleen op die manier ben je in staat de beste gaming laptop te vinden.

Dit artikel wordt u aangeboden door 10Top.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!