Boerenprotest op Laarberg in Groenlo. Foto: Mark Ebbers
Boerenprotest op Laarberg in Groenlo. Foto: Mark Ebbers

Boerenprotest bij distributiecentrum Laarberg

GROENLO - Op verschillende plekken in Nederland protesteerden zondagavond boeren tegen het (voorgenomen) kabinetsbeleid met betrekking tot stikstof, ook in Oost Gelre. Op bedrijventerrein Laarberg in Groenlo hadden zich honderden boeren en supporters verzameld, veelal met trekkers, bij het distributiecentrum van Aldi.

Door Mark Ebbers

Op zondagavond is het meestal rustig op Laarberg. "Waarom zijn we eigenlijk hier gaan staan?", vroeg iemand zich dan ook af. "We hadden de N18 moeten blokkeren." Maar dat gebeurde niet, de overlast bleef daardoor beperkt. Wel werd de weg langs het Aldi-distributiecentrum geblokkeerd evenals de toegangspoorten. De keuze was niet toevallig. De boeren willen met de acties afdwingen dat supermarktketens ook hun aandeel leveren in onder andere het stikstofbeleid en dat ze een eerlijker prijs voor landbouwproducten betalen. 

De sfeer was gemoedelijk, er was muziek, koffie en bier (ook radler). Opvallend was het grote aantal jongeren dat aanwezig was. De teksten op een aantal tractoren waren niet per se gemoedelijk. 'Door Haags wanbeleid, onze toekomst kwijt', was een van zwaardere, maar zeker niet de meest onvriendelijke.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden