De street art artist Mr. June werkt aan zijn kunstwerk op de muur van de 'stenen gymzaal'. Foto: Rick Mellink
De street art artist Mr. June werkt aan zijn kunstwerk op de muur van de 'stenen gymzaal'. Foto: Rick Mellink (Rick Mellink)

Kleurrijke klus geklaard

LICHTENVOORDE - Een goed jaar geleden werden de ramen van de het pand op de hoek van de Gert Reindersweg/Pastoor Sandersstraat (beter bekend onder de naam 'stenen gymzaal') al voorzien van kleurige grafische afbeeldingen. Nu is ook de zijmuur onderhanden genomen en is Lichtenvoorde weer een waar kunstwerk rijker. De muurschildering is gemaakt in opdracht van Geef Lichtenvoorde Kleur.

Natasja Scharenborg, projectleider, vertelt: "Het gebouw is eigendom van de gemeente en wordt gebruikt door de organisatie van Over De Top en Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde. Zij kwamen met het idee om iets met de muren te doen omdat dit ook mooi aansluit bij de gebruikers van het pand op het evenemententerrein. Zo kwam het balletje aan het rollen." Hoewel Geef Lichtenvoorde Kleur in eerste instantie bedoeld is voor het aantrekkelijker maken van het centrum, was de gemeente in dit geval bereid een uitzondering te maken. Drie kunstenaars hebben een schetsvoorstel ingediend waarna de vrijwilligers van Over De Top en het Bloemencorso gekozen hebben voor het grafische ontwerp van Mr. June.

Dat het ontwerp van Mr. June ook op de ramen prijkt, is eigenlijk een geluk bij een ongeluk. "Mr. June had zijn been gebroken en kon nog niet met de muur aan de slag. Daarom heeft hij eerst alvast het ontwerp op de ramen uitgevoerd. Nu hij volledig hersteld is, heeft hij de muurschildering kunnen maken waarmee de stijl mooi grotendeels rondom doorloopt."

Over de kunstenaar
Mr. June, artiestennaam van David Louf, werkt graag met dieptewerkingen en grafisch en abstracte vormen. Dit is terug te zien in zijn werk dat onder andere is te zien in steden als New York, Helsinki, Stockholm, Denver, Puerto Rico, Miami en op Ibiza. Als kleurenpallet voor het werk op de stenen gymzaal koos Mr. June bewust voor het geel van de stenen en de bruingrijze kleur van de betonelementen. Natasja is erg tevreden over het werk en hoopt dat velen er net als zij van zullen genieten. "Als de zon schijnt en je de mooie blauwe lucht ziet, dan is het echt of alle kleuren op elkaar zijn afgestemd."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden