Rita Lansink-Karsten
Rita Lansink-Karsten

Bezoekdienst bij Partnerverlies bestaat 25 jaar

OOST GELRE - Je verdriet kunnen delen is een groot goed. Of zoals mevrouw Adriaensen (gerontoloog en rouwtherapeut) dat op het symposium van het 15-jarig bestaan van de Bezoekdienst zo mooi zei: “Gedeelde tranen zijn helende tranen”. En de Belgische rouwdeskundige en klinisch psycholoog professor dr. em. Manu Keirse gaf onlangs nog eens duidelijk aan dat één van de belangrijkste boodschappen inzake rouw en verlies is: luisteren. Manu Keirse zegt: “Eerst en vooral moet je luisteren. En daarna moet je luisteren. En als je dit hebt gedaan, probeer dan nog eens te luisteren”.

De Bezoekdienst bij Partnerverlies bestaat dit jaar - 2020 - een kwart eeuw. Al vanaf de start heeft Rita Lansink-Kasten een grote rol gespeeld. Ruim vijftien jaar is zij voortrekker/ coördinator geweest van de Bezoekdienst en de laatste tien jaar heeft zij met haar deskundigheid en deelname aan de terugkom-avonden voor de vrijwilligers een belangrijke inbreng.Het is heel bijzonder dat iemand met zoveel inzet en toewijding dit werk doet. Door het corona-virus is aan haar jubileum in kleine kring aandacht besteed.

De Bezoekdienst bij Partnerverlies in de Oost Gelre bestaat uit vijftien opgeleide vrijwilligers. Zij nemen de tijd om mee te trekken in de het rouwproces middels één op één gesprekken die thuis in de eigen vertrouwde omgeving worden gevoerd. Via de Gemeente Oost Gelre worden inwoners, die alleen zijn te komen staan door de dood van hun partner, op de hoogte gebracht van het bezoekaanbod van de Bezoekdienst. Ook kunt u in contact komen met de Bezoekdienst middels huisarts, ouderenadviseur, VIT in de gemeente Oost Gelre. Tevens staan wij vermeld in de gemeentegids Oost Gelre waar u ons telefoonnummer en e-mailadres kunt vinden, en wekelijks in de rubriek medische diensten van Elna en Groenlose Gids Aan de bezoeken zijn geen kosten verbonden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden