Restaurant ‘t Zwaantje gerestyled

Sfeervol dineren op veilige afstand? Bij restaurant ‘t Zwaantje kan dat. Het restaurant is gerestyled en daarmee stijlvol coronaproof gemaakt. Warme natuurtinten en een combinatie van modern en klassiek, zorgen voor een gevoel van welbehagen. De ongedwongen sfeer die de entourage uitademt doet bijna vergeten dat de strenge coronamaatregelen tot in de puntjes worden nageleefd.

Dineren nieuwe stijl
Dineren als vanouds op gepaste afstand zonder in te boeten op het gevoel van saamhorigheid. Het lijkt onmogelijk, maar het is restaurant ‘t Zwaantje gelukt precies dat te creëren. “Juist nu is het belangrijker dan ooit, om het gevoel van gezelligheid te accentueren,” vertelt eigenaar van ‘t Zwaantje, Hans Pillen. “Om onze gasten extra te verwennen hebben we onze kaart vernieuwd met verrassende culinaire hoogstandjes, nieuwe Duitse kwaliteitswijnen en zomerse cocktails. Iedereen moet ongestoord en veilig kunnen genieten van een ontspannen avondje uit, daar doen we alles aan. Voor diegenen die toch liever thuis willen dineren, bezorgen we ‘catering à la carte’ aan huis.”

Tafelschikkingen zijn eigenlijk heel chique
“We hebben de veiligheid van onze gasten hoog in het vaandel staan,” vertelt Pillen. “Bij reservering doen we de verplichte gezondheidscheck en we vragen naar de samenstelling van het gezelschap zodat we een veilige en bovenal gezellige rangschikking kunnen maken. Eigenlijk gaan we daarmee terug in de tijd, toen er bij hele chique feestjes tafelschikkingen werden gemaakt, waar naambordjes aangaven waar men moest plaatsnemen.” De noodzakelijke maatregelen vragen om creatieve oplossingen. “We maken het onze gasten zo geriefelijk mogelijk. Laatst hadden we een groep van 17 dinergasten die niet allemaal naast elkaar mochten zitten. We plaatsten een viertal ronde tafels op ruime afstand en vier statafels met een barkruk ertussen. Zo konden diegenen die dat wilden, even een praatje maken met de familieleden aan de buurtafel.” Buiten de verplichte maatregelen worden de gegevens van de gasten bij aankomst genoteerd. Deze blijven twee weken bewaard, om bij eventuele besmetting, medebezoekers te kunnen informeren.

Rooskleurige toekomst
Dit jaar viert ‘t Zwaantje zijn 145ste verjaardag. Het doorgewinterde bedrijf kan wel tegen een stootje, maar een situatie als deze is in al die jaren niet voorgekomen. Pillen is de vierde generatie eigenaren en moet naar eigen zeggen het wiel opnieuw uitvinden. “Alles is anders nu. Gelukkig hebben we een heel fijn, enthousiast en bovenal gastvrij team werknemers. Bovendien is het een voordeel dat we genoeg ruimte hebben om de 1,5 meter maatregel goed te kunnen hanteren. We hebben een groot terras en vijf zalen, waarvan twee met een aangrenzend terras. Vergaderingen kunnen prima veilig ingedeeld worden en er is overal optimale ventilatie. Nu de maatregelen zijn versoepeld kunnen we weer feestjes aannemen en we blijven inventief met ideeën bedenken om onze gasten te verwennen.”

www.zwaantje.com

Dit artikel wordt u aangeboden door restaurant 't Zwaantje. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden