RKZVC-voorzitter Johnny Cuppers overhandigt scheidend trainer Laurens Knippenborg een gouden seizoenkaart voor het leven. Foto: Theo Huijskes
RKZVC-voorzitter Johnny Cuppers overhandigt scheidend trainer Laurens Knippenborg een gouden seizoenkaart voor het leven. Foto: Theo Huijskes

Laurens Knippenborg uitgezwaaid bij RKZVC

Meest succesvolle trainer ooit bij Zieuwentse voetbalclub

Door Theo Huijskes

ZIEUWENT - “Misschien ben ik in de laatste zeven jaar bij deze fantastisch club wel een totaal ander mens geworden. Althans dat hoor ik de laatste tijd velen tegen mij zeggen. Maar wanneer dat zo is, komt dat in mijn beleving door de in alle opzichten meest succesvolle periode in mijn trainerscarrière, die ik afsluit bij nota bene de voetbalvereniging in mijn eigen woonplaats. Ik zit al meer dan dertig jaar in het trainersvak, maar deze RKZVC-periode steekt met kop en schouders boven alle voorgaande periodes uit. RKZVC had ik al in mijn voetbalhart gesloten, maar na de laatste alleen maar succesvolle jaren is dat voor eeuwig.”

Woorden van Laurens Knippenborg (66) -voetbaltrainer, voetbalmeester en voetbalfanaat bij uitstek- vóór en tijdens het voor hem afgelopen zaterdagavond georganiseerde afscheid. Een afscheid op het sportpark De Greune Weide in Zieuwent en dat in het bijzijn van diverse geledingen van RKZVC, waaronder bestuursleden, selectiespelers, familieleden en anderen.

Een gouden seizoenkaart voor het leven
“Mijn dank gaat ook uit naar de spelersgroep met daarin veel voetbalkwaliteiten in het algemeen en naar een tweetal spelers, die altijd het voortouw namen, te weten Michiel Krabbenborg en Sjors Storkhorst in het bijzonder. De club heeft mij alle medewerking verleend dan wel de ruimte gegeven om te werken zoals ik dat voor ogen heb. Van tegengas was bijna nooit sprake. Ik heb mij daardoor als trainer nog meer dan voorheen kunnen ontwikkelen en daar heeft de club in casu de spelersgroep van geprofiteerd”, aldus Laurens Knippenborg, die in het nieuwe voetbalseizoen aan de slag gaat bij eersteklasser Rohda in Raalte.

Onder leiding van spreekstalmeester Sjors Storkhorst was het voorzitter Johnny Cuppers, die als eerste een aantal al dan niet bijzondere hoogtepunten de revue liet passeren. Zo kenschetste hij Knippenborg als een veeleisende trainer en dat niet alleen bij het eerste sollicitatiegesprek, maar ook gedurende alle voorgaande zeven voetbaljaren.

“Maar al die eisen, zoals bijvoorbeeld de opdracht dat bij iedere thuiswedstrijd het gras op het hoofdveld op de vrijdag gemaaid moest worden en dat hij in een later stadium min of meer eiste dat er alleen al voor het kunnen verzorgen van de juiste trainingen kunstgras moest komen, hebben de club geen windeieren gelegd. Zeven voetbaljaren met unieke kampioenschappen en promoties, die ons van de derde klas in de hoofdklasse van de KNVB hebben gebracht.”

Als dank overhandigde Cuppers de scheidende trainer een gouden seizoenkaart voor het leven, hetgeen betekent dat hij en echtgenote Helga voor de rest van hun leven vrije toegang hebben bij alle thuiswedstrijden van RKZVC.

De gesigneerde wedstrijdbal
Namens de 'club van honderd' oftewel de supportersclub sprak Theo Bekken een dankwoord. Hetzelfde deed Joris Wassink als voorzitter van de Businessclub RKZVC, die niet alleen memoreerde dat Laurens Knippenborg zich ook bijzonder heeft ingezet wat betreft de ledenwerving van deze club, maar hem tegelijkertijd een ledenpas voor het leven overhandigde, zodat hij bij alle activiteiten van harte welkom is.

Naast lovende woorden, cadeaus en bloemen van de zijde van het kantinepersoneel en jonge vrouwelijke supporters, was het aanvoerder Michiel Krabbenborg van RKZVC 1, die de scheidende oefenmeester overlaadde met complimenten, maar tegelijkertijd ook nog een persoonlijk advies aanreikte.

“Aan het begin van deze succesvolle zeven jaren heeft het bestuur voor jou de rode loper uitgelegd. Jij hebt daar dankbaar gebruik van gemaakt en veel profijt van gehad. Maar wanneer je dat succes bij jouw nieuwe club niet alleen wilt continueren, maar ook nog eens wilt uitbreiden, raad ik jou aan om extra aandacht te besteden aan de combinatie van het zijn van trainer en het zijn van mens.” Aldus Krabbenborg, die Laurens Knippenborg de door alle spelers gesigneerde wedstrijdbal aanbood, waarmee RKZVC destijds de wedstrijd speelde, waarin de unieke promotie naar de hoofdklasse van de KNVB werd bewerkstelligd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!